Bakt sei med tomater og løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Bakt sei med tomater og løk

Bakt sei med tomater og løk

3.9 i snitt
Bakt sei med tomater og løk
Bakt sei med tomater og løk servert med selleri og pastinakkpure er en middagsrett som lager seg selv i en ildfast form. Veldig enkel å lage, men allikevel så godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Cherrytomater
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Basilikum
2 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje (til grønnsakene)
750 gr
Seifilet
0.5 ss
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Olivenolje (til fisken)

Selleri og pastinakkpure

400 gr
Sellerirot
200 gr
Pastinakk eller persillerot
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 200 grader varmluft. Del cherrytomater i to og ha i en stor ildfast form med grovhakket løk og hakket hvitløk. Ha på olivenolje, salt, pepper, hakket basilikum og bland godt.

  2. Trinn 2

    Del seifiletene i 6-7 cm biter og dryss på salt og pepper, og pensle med olivenolje. Legg fisken på toppen av tomatsalaten og sett den ildfaste formen i ovnen på 200 grader varmluft i 12 minutter.

  3. Trinn 3

    Lag selleri og pastinakkpure: Skrell grønnsakene og skjær de i 1 cm tykke skiver. Kok i vann i 15 minutter til de blir møre. Hell av vannet og tilsett melk, smør, salt og pepper og kos med stavblander til en grov pure.