Bakt sei med tomater og løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bakt sei med tomater og løk

4.4 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
Bakt sei med tomater og løk
Bakt sei med tomater og løk servert med selleri og pastinakkpure er en middagsrett som lager seg selv i en ildfast form. Veldig enkel å lage, men allikevel så godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Cherrytomater
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Basilikum
2 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje (til grønnsakene)
750 gr
Seifilet
0.5 ss
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Olivenolje (til fisken)

Selleri og pastinakkpure

400 gr
Sellerirot
200 gr
Pastinakk eller persillerot
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Del cherrytomater i to og ha i en stor ildfast form med grovhakket løk og hakket hvitløk. Ha på olivenolje, salt, pepper, hakket basilikum og bland godt.

Trinn 2

Del seifiletene i 6-7 cm biter og dryss på salt og pepper, og pensle med olivenolje. Legg fisken på toppen av tomatsalaten og sett den ildfaste formen i ovnen på 200 grader varmluft i 12 minutter.

Trinn 3

Lag selleri og pastinakkpure: Skrell grønnsakene og skjær de i 1 cm tykke skiver. Kok i vann i 15 minutter til de blir møre. Hell av vannet og tilsett melk, smør, salt og pepper og kos med stavblander til en grov pure.