Ovnsbakt seifilet med chorizosmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ovnsbakt seifilet med chorizosmør

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
21 ingredienser
Ovnsbakt seifilet med chorizosmør
Hvit fisk med spansk smakfull chorizopølse gir gode kontraster til den enkle fine smaken fisk har. Prøv vår oppskrift på ovnsbakt seifilet med chorizosmør, søtpotetpure og grønnsalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
50 gr
Chorizopølse
50 gr
Mandler
100 gr
Smør
2 ss
Strimlet flatpersille

Søtpotetpure

750 gr
Søtpoteter
2 ss
Smør
2 ss
Olivenolje
0.5 dl
Fløte
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 stk
Lime, finrevet skall og saften
1 ss
Finrevet ingefær

Grønnsalat

1 pk
Hjertebladsalat
1 potte
Bladpersille, basilikum, dill eller gressløk
1 pose
Reddiker
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sitronsaft
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag søtpotetpure: Skrell søtpotetene og del de i store biter. Kok de i ca 15 minutter i vann til de blir møre. Hell av vannet. Tilsett smør, olivenolje og fløte og lag grov pure enten med en stavblender, håndmikser eller en visp. Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av den og finrevet fersk ingefær.

Trinn 2

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Del fiskefiletene i 8 biter. Salte og pepre bitene og legg de i en ildfast form.

Trinn 3

Smelt smøret og ha i strimlet chorizopølse (evt. salami eller bacon) og hakkede mandler. Hell det varme smøret over seifiletene og sett formen inn i ovnen for baking i 10 minutter på 200 grader varmluft. Seien er ferdig når den flaker seg.

Trinn 4

Lag grønnsalat: Del hjertebladsalaten i blader som du igjen deler i to eller tre biter. Vask salaten og rist vannet godt av. Skive reddikene i tynne skiver og ha i salaten. Bland strimlet flatpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salatbladene.

Trinn 5

Server fisken varm og nybakt med et dryss strimlet flatpersille, søtpotetpure og grønnsalat