Ovnsbakt seifilet med chorizosmør
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag søtpotetpure: Skrell søtpotetene og del de i store biter. Kok de i ca 15 minutter i vann til de blir møre. Hell av vannet. Tilsett smør, olivenolje og fløte og lag grov pure enten med en stavblender, håndmikser eller en visp. Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av den og finrevet fersk ingefær.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Del fiskefiletene i 8 biter. Salte og pepre bitene og legg de i en ildfast form.
-
Trinn 3
Smelt smøret og ha i strimlet chorizopølse (evt. salami eller bacon) og hakkede mandler. Hell det varme smøret over seifiletene og sett formen inn i ovnen for baking i 10 minutter på 200 grader varmluft. Seien er ferdig når den flaker seg.
-
Trinn 4
Lag grønnsalat: Del hjertebladsalaten i blader som du igjen deler i to eller tre biter. Vask salaten og rist vannet godt av. Skive reddikene i tynne skiver og ha i salaten. Bland strimlet flatpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salatbladene.
-
Trinn 5
Server fisken varm og nybakt med et dryss strimlet flatpersille, søtpotetpure og grønnsalat