Kokt seifilet med Sandefjordsmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Kokt seifilet med Sandefjordsmør

Kokt seifilet med Sandefjordsmør

3.8 i snitt
Kokt seifilet med Sandefjordsmør
Kokt seifilet med Sandefjordsmør og kokte gulrøtter er klassisk hverdagsmiddag. Retten kan brukes til alle typer fisk. Den fyldige smørsausen smaker godt til kokt fisk og søte deilige gulrøtter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

750 gr
Seifilet
0.5 dl
Havsalt pr. liter vann

Kokte gulrøtter

500 gr
Gulrøtter
2 dl
Vann
1 ss
Smør
1 ts
Salt
1 ss
Sukker

Sandefjordsmør

1 dl
Vann
0.25 stk
Fiskebuljongterning
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Fløte
1 ts
Maisstivelse (Maizena)
100 gr
Usaltet smør
2 ss
Hakket persille
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tilbered gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Legg i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kokes opp og kok gulrøttene uten lokk i 7 minutter. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.

  2. Trinn 2

    Lag Sandefjordsmør: Kok opp vann med fiskebuljongterning og sitronsaft. Tilsett fløte og jevn sausen med maisstivelse utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør. Hold kjelen varm ved siden av den varme platen, slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

  3. Trinn 3

    Skjær seifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med ½ dl havsalt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la de trekke i sydende vann i 5 minutter. La familien vente på seien og ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før seien tas opp av vannet.