Kokt seifilet med Sandefjordsmør
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tilbered gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Legg i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kokes opp og kok gulrøttene uten lokk i 7 minutter. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.
-
Trinn 2
Lag Sandefjordsmør: Kok opp vann med fiskebuljongterning og sitronsaft. Tilsett fløte og jevn sausen med maisstivelse utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør. Hold kjelen varm ved siden av den varme platen, slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.
-
Trinn 3
Skjær seifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med ½ dl havsalt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la de trekke i sydende vann i 5 minutter. La familien vente på seien og ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før seien tas opp av vannet.
Serveringstips
- Kokte poteter