Kokt seifilet med Sandefjordsmør

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tilbered gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Legg i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kokes opp og kok gulrøttene uten lokk i 7 minutter. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.
Trinn 2
Lag Sandefjordsmør: Kok opp vann med fiskebuljongterning og sitronsaft. Tilsett fløte og jevn sausen med maisstivelse utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør. Hold kjelen varm ved siden av den varme platen, slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.
Trinn 3
Skjær seifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med ½ dl havsalt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la de trekke i sydende vann i 5 minutter. La familien vente på seien og ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før seien tas opp av vannet.
Serveringstips
- Kokte poteter