Seifrikassé i eple og gressløksaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Seifrikassé i eple og gressløksaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Seifrikassé i eple og gressløksaus
Seifrikassé i eple og gressløksaus med grønnsaker og kokt ris er en sikker vinner for hele familien. Eplemost kan fint erstatte hvitvin i de fleste fiskesauser. Her bruker vi alle smakene i fisken, grønsakene og eplemosten til en saftig, mild og smakfull rett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Seifilet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 dl
Eplemost
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Hakket løk
1 stk
Grønt eple i terninger
2 dl
Fløte
1 ss
Maisstivelse
1 potte
Gressløk

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
1 pose
Sukkererter
2 stk
Persillerøtter
1 ts
Salt

Ris

3 dl
Ris
6 dl
Vann
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Tilbered ris: Kok opp vannet med ris og salt. La risen småkoke under lokk i 20 minutter til vannet har absorbert i risen, og risen er mør.

Trinn 2

Del fiskefileten i 8 biter og ha de i en panne eller lavkantet kjele. Dryss med salt, pepper og hakket løk. Ha på eplemost og sitronsaft, og sett på lokk. Kok opp, og la seien dampe/småkoke i 3-4 minutter.

Trinn 3

I mellomtiden renser du grønnsaker og skjærer de i skiver. Damp de i tre minutter med 1 cm vann og 1 ts salt til de er så vidt møre.

Trinn 4

Når fisken er dampet legges den på et serveringsfat, kraften tilsettes eple i små terninger og fløte. Kokes opp og jevnes med maisstivelse utrørt i kaldt vann til en fyldig saus. Smakes til med evt. med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 5

Tilsett kokte grønnsaker, hakket gressløk og hell frikassesausen over seifiletene. Server med kokt ris.