Seifrikassé i eple og gressløksaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tilbered ris: Kok opp vannet med ris og salt. La risen småkoke under lokk i 20 minutter til vannet har absorbert i risen, og risen er mør.
-
Trinn 2
Del fiskefileten i 8 biter og ha de i en panne eller lavkantet kjele. Dryss med salt, pepper og hakket løk. Ha på eplemost og sitronsaft, og sett på lokk. Kok opp, og la seien dampe/småkoke i 3-4 minutter.
-
Trinn 3
I mellomtiden renser du grønnsaker og skjærer de i skiver. Damp de i tre minutter med 1 cm vann og 1 ts salt til de er så vidt møre.
-
Trinn 4
Når fisken er dampet legges den på et serveringsfat, kraften tilsettes eple i små terninger og fløte. Kokes opp og jevnes med maisstivelse utrørt i kaldt vann til en fyldig saus. Smakes til med evt. med salt, pepper og sitronsaft.
-
Trinn 5
Tilsett kokte grønnsaker, hakket gressløk og hell frikassesausen over seifiletene. Server med kokt ris.