Skreifrikassé i eple- og gressløksaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
5 planlagt
Skreifrikassé i eple- og gressløksaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Gjestene dine vil elske denne retten. Saftig skreifrikassé i nydelig saus med grønnsaker. En rett som virkelig får frem kvalitet av norsk kvalitetsskrei.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Skreifilet eller torskefilet uten skinn
2 dl
Eplemost
2 ss
Sitronsaft
1 stk
Løk, hakket
1 stk
Grønt eple, i terninger
2 dl
Fløte
1 ss
Maisstivelse
1 potte
Gressløk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
1 pose
Sukkererter
2 stk
Persillerøtter
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ris: Beregn 3 dl ris og 6 dl vann. Kok opp vannet med ris og 1 ts salt. La risen trekke under lokk i 20 minutter til vannet har absorbert i risen, og risen er mør. Ikke løft lokket eller rør underveis.

Trinn 2

Del fisken i 8 biter og legg i en panne eller kjele med lav kant. Dryss med salt, pepper og hakket løk. Ha i eplemost og sitronsaft, og sett på lokk. Kok opp, og la fisken dampe i 5 minutter.

Trinn 3

I mellomtiden: Renser grønnsaker og skjærer i skiver. Damp grønnsakene i 3 minutter med 1 cm vann og 1 ts salt til de er så vidt møre.

Trinn 4

Legg fisken på et serveringsfat når den er ferdig. Ha små epleterninger og fløte i pannen. Kok opp og bruk maizena rørt ut i kaldt vann for å jevne sausen. Smakes til med eventuelt salt, pepper og sitronsaft. Ha i kokte grønnsaker, hakket gressløk og hell sausen over fisken. Server med kokt ris.

TIPS

Du kan bruke vanlig torskefilet, seifilet, steinbit eller breiflabb i denne retten. Laks går også fint. Laks trenger kun halve tiden ved damping.