Skreifrikassé i eple- og gressløksaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Skreifrikassé i eple- og gressløksaus

Skreifrikassé i eple- og gressløksaus

4.2 i snitt
Skreifrikassé i eple- og gressløksaus

Gjestene dine vil elske denne retten. Saftig skreifrikassé i nydelig saus med grønnsaker. En rett som virkelig får frem kvalitet av norsk kvalitetsskrei.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Skreifilet eller torskefilet uten skinn
2 dl
Eplemost
2 ss
Sitronsaft
1 stk
Løk, hakket
1 stk
Grønt eple, i terninger
2 dl
Fløte
1 ss
Maisstivelse
1 potte
Gressløk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
1 pose
Sukkererter
2 stk
Persillerøtter
1 ts
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ris: Beregn 3 dl ris og 6 dl vann. Kok opp vannet med ris og 1 ts salt. La risen trekke under lokk i 20 minutter til vannet har absorbert i risen, og risen er mør. Ikke løft lokket eller rør underveis.

 2. Trinn 2

  Del fisken i 8 biter og legg i en panne eller kjele med lav kant. Dryss med salt, pepper og hakket løk. Ha i eplemost og sitronsaft, og sett på lokk. Kok opp, og la fisken dampe i 5 minutter.

 3. Trinn 3

  I mellomtiden: Renser grønnsaker og skjærer i skiver. Damp grønnsakene i 3 minutter med 1 cm vann og 1 ts salt til de er så vidt møre.

 4. Trinn 4

  Legg fisken på et serveringsfat når den er ferdig. Ha små epleterninger og fløte i pannen. Kok opp og bruk maizena rørt ut i kaldt vann for å jevne sausen. Smakes til med eventuelt salt, pepper og sitronsaft. Ha i kokte grønnsaker, hakket gressløk og hell sausen over fisken. Server med kokt ris.

TIPS

Du kan bruke vanlig torskefilet, seifilet, steinbit eller breiflabb i denne retten. Laks går også fint. Laks trenger kun halve tiden ved damping.