Skreifrikassé i eple- og gressløksaus
Gjestene dine vil elske denne retten. Saftig skreifrikassé i nydelig saus med grønnsaker. En rett som virkelig får frem kvalitet av norsk kvalitetsskrei.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ris: Beregn 3 dl ris og 6 dl vann. Kok opp vannet med ris og 1 ts salt. La risen trekke under lokk i 20 minutter til vannet har absorbert i risen, og risen er mør. Ikke løft lokket eller rør underveis.
-
Trinn 2
Del fisken i 8 biter og legg i en panne eller kjele med lav kant. Dryss med salt, pepper og hakket løk. Ha i eplemost og sitronsaft, og sett på lokk. Kok opp, og la fisken dampe i 5 minutter.
-
Trinn 3
I mellomtiden: Renser grønnsaker og skjærer i skiver. Damp grønnsakene i 3 minutter med 1 cm vann og 1 ts salt til de er så vidt møre.
-
Trinn 4
Legg fisken på et serveringsfat når den er ferdig. Ha små epleterninger og fløte i pannen. Kok opp og bruk maizena rørt ut i kaldt vann for å jevne sausen. Smakes til med eventuelt salt, pepper og sitronsaft. Ha i kokte grønnsaker, hakket gressløk og hell sausen over fisken. Server med kokt ris.
TIPS
Du kan bruke vanlig torskefilet, seifilet, steinbit eller breiflabb i denne retten. Laks går også fint. Laks trenger kun halve tiden ved damping.