Skinkestek med kremede grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Gni steken inn med salt og pepper og brun den godt i smør i en panne.
-
Trinn 2
Legg den over i en ildfast form. Skrell og kutt grønnsakene i store biter og brun dem i samme panne som steken sammen med hele hvitløksfedd. Fordel grønnsaker og hvitløk rundt steken i formen. Sett et steketermometer midt i steken. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen er ca. 70°C, ca 1 time (kan variere fra ovn til ovn).
-
Trinn 3
Ta ut steken og la den hvile. Hell fløten over grønnsakene og stek videre til fløten koker.
-
Trinn 4
Smak så til med timian, salt og pepper. Skjær steken i skiver og legg skivene over grønnsakene. Server med kokte poteter og dijon sennep.