Hopp til innhold

Sorbetto di limone

4.0 i snitt
Sorbetto di limone
Hvor kult er det ikke å servere hele sitroner til dessert? Sorbetto di limone er en klassiker som mange kjenner fra Middelhavslandene. For noen er det nok skikkelig smak av ferie. Perfekt på en grå høstdag!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2.5 dl
Kremfløte
2.5 dl
Helmelk
2 dl
Sukker
6 ss
Sitronsaft
2 ts
Sitronskall, finrevet
4 stk
Sitron, til servering

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Prikk fire sitroner med en spiss kniv og kok dem i vann i 30 min. Ta sitronene ut og avkjøl. Skjær av 1/4 av topplokket på sitronene. Skrap ut kjøttet med en skje. Skjær litt av bunnen på sitronene slik at de kan stå oppreist, og sett i en form i fryseren.

  2. Trinn 2

    Ha sukker, melk og fløte i en gryte. Varm til sukkeret er oppløst. Ta av platen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør forsiktig. Ha over i en form og avkjøl. Sett i fryseren til isen er fast.

  3. Trinn 3

    Lag iskuler og fyll sitronene med iskremen. Sett på toppen av sitronen og server.