Jordbærsorbet
Sorbet er en av de enkleste kalde dessertene du kan lage. Variasjonsmulighetene er uendelige. Prøv denne oppskriften med jordbær og sitron. Perfekt alene eller til brownies.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann med sukker og sitron til en sukkerlake. Avkjøl i 30 minutter i kjøleskapet.
-
Trinn 2
Ha frosne jordbær i en foodprosessor sammen med sukkerlake og eggehvite.
Kjør i 3 minutter til en lett puré.
-
Trinn 3
Ha sorbeten i en bolle og sett i fryseren i en time til den stivner. Ta ut sorbeten hvert 15 minutt og rør godt. Da dannes ikke harde iskrystaller.
Serveres som kuler med friske bær til.
Tips
For litt ekstra friskhet kan du gjerne ha i litt revet sitronskall eller lime. Du kan også ha i urter som mynte.
Prøv også