Hjemmelaget is med nøtter og toffeesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Hjemmelaget is med nøtter og toffeesaus

Hjemmelaget is med nøtter og toffeesaus

4.1 i snitt
Hjemmelaget is med nøtter og toffeesaus
Når du har tid og lyst til å lage en spesiell dessert, er dette en sterk anbefaling. Isen må lages minst en dag i forveien, men kan holde i flere måneder i fryseren.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Karamelliserte valnøtter

150 gr
Valnøtter
3 ss
Sukker
0.5 dl
Vann

Isparfait

10 stk
Eggeplommer
8 dl
Kremfløte
150 gr
Sukker
0.5 dl
Vann

Toffeesaus

100 gr
Brunt sukker
2 dl
Fløte
100 gr
Sukker
100 gr
Smør
0.3 ts
Salt

Appelsinsalat

1 stk
Vaniljestang, frøene
6 stk
Appelsiner
2 ss
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Karamelliserte valnøtter: Start med å karamellisere valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukkeret. La det smelte til det blir nøttebrunt. Tilsett valnøtter og vend dem i karamellen. Stek i 2 til 3 minutter og hell valnøttene over på et oljesmurt bakepapir. Avkjøl i 30 minutter. Grovhakk de karamelliserte valnøttene i food processor til valnøttkrokan.

 2. Trinn 2

  Syltet appelsinskall: Skrell det ytterste skallet av appelsinene med en tynn potetskreller (appelsinene spares til appelsinsalat). Strimle appelsinskallene i så tynne strimler du klarer. Kok appelsinstrimlene opp fra kaldt vann tre ganger for å få bort bitterstoffene i skallet. Ha appelsinstrimlene i en kjele med 3 ss sukker og ½ dl vann, og la dem småkoke i 10 minutter til appelsinstrimlene er blitt kandisert. Avkjøl og finhakk halvparten – resten spares til pynt.

 3. Trinn 3

  Isparfait: Ha eggeplommene i en piskebolle og pisk heftig. Kok opp sukker med vann og kok i 10 minutter til vannet er kokt bort og det er rett før laken brunes til karamell. Hell den varme sukkerlaken over eggeplommene under intens pisking.Fortsett pisking til eggedosis og til eggedosisen er avkjølt.

 4. Trinn 4

  Isparfait: Pisk kremfløte til en myk krem, ikke for hardt pisket. Bland eggedosis med pisket krem, valnøttkrokan (spar et par spiseskjeer til anretting) og hakket, kandisert appelsinskall. Fyll en brødform eller lignende med issmeten og sett formen i fryseren natten over. 30 minutter før servering settes isen i kjøleskap for temperering.

 5. Trinn 5

  Toffeesaus: Varm opp det hvite sukkeret i en kjele til det smelter og karamelliseres. Tilsett brunt sukker og la det smelte. Ha i smør og rør godt om slik at smøret blandes inn i sukkeret. Tilsett fløte og kok sausen i 10 minutter – til den begynner å tykne. Smak til med salt. Sett sausen til side og server den lunken.

 6. Trinn 6

  Appelsinsalat: Skjær av skallet på alle appelsinene, også de du brukte til appelsinstrimler. Skjær inn mellom hver appelsinfilet og forsøk å skjære ut hele, fine fileter. Legg appelsinfiletene i en bolle og vend dem i sukker og frøene fra en vaniljestang. Tilsett resten av de kandiserte appelsinstrimlene. Server appelsinsalaten til isparfaiten.

 7. Trinn 7

  Ved anretting hvelves isen på et fat, pyntes med valnøttkrokan, kandiserte appelsinstrimler, toffeesaus og appelsinsalat.

Tips

Isen må lages minst en dag i forveien. Dekker du isen godt til med plast, kan den holde flere måneder i fryseren. Toffeesaus anbefaler jeg at du lager samme dag.