Hopp til innhold

Vaffelis med nøtter og sjokolade

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Vaffelis med nøtter og sjokolade
Lag vaffelis med nøtter og sjokolade som du kan ha på lur i fryseren når du får lyst på noe godt. Vaffelhjerter kan brukes på mange spennende måter!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Egg
4 ss
Sukker
3.5 dl
Helmelk Tine
1 ts
Bakepulver
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Kardemomme
350 gr
Hvetemel
150 gr
Smør, pluss mer til steking
100 gr
Hasselnøtter
200 gr
Kokesjokolade
1 boks
Vaniljeis

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk. Bland de tørre ingrediensene og pisk inn i eggemelken.

Trinn 2

Smelt smør og pisk inn i røren. La stå i 30 minutter.

Trinn 3

Smør et vaffeljern. Pisk sammen røren, og øs over i vaffeljernet. Stek til de er gylne. Legg dem på rist.

Trinn 4

Ta ut isen. Når den er myk kan den brukes. Klipp opp vaffelhjertene med saks. 

Ha is mellom to vaffelhjerter og klem sammen til en sandwich. Legg på brett og sett i fryseren. 

Trinn 5

Smelt sjokolade over vannbad, og hakk hasselnøtter.

Trinn 6

Ta ut isvaflene og hell litt sjokolade over deler av vaffelen. Dryss over hasselnøtter og sett i fryseren igjen. Ta ut isvafler fra fryseren når du får lyst på noe godt eller får gjester.