Vaffelis med nøtter og sjokolade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Vaffelis med nøtter og sjokolade

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Vaffelis med nøtter og sjokolade
Lag vaffelis med nøtter og sjokolade som du kan ha på lur i fryseren når du får lyst på noe godt. Vaffelhjerter kan brukes på mange spennende måter!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Egg
4 ss
Sukker
3.5 dl
Helmelk Tine
1 ts
Bakepulver
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Kardemomme
350 gr
Hvetemel
150 gr
Smør, pluss mer til steking
100 gr
Hasselnøtter
200 gr
Kokesjokolade
1 boks
Vaniljeis

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk. Bland de tørre ingrediensene og pisk inn i eggemelken.

Trinn 2

Smelt smør og pisk inn i røren. La stå i 30 minutter.

Trinn 3

Smør et vaffeljern. Pisk sammen røren, og øs over i vaffeljernet. Stek til de er gylne. Legg dem på rist.

Trinn 4

Ta ut isen. Når den er myk kan den brukes. Klipp opp vaffelhjertene med saks. 

Ha is mellom to vaffelhjerter og klem sammen til en sandwich. Legg på brett og sett i fryseren. 

Trinn 5

Smelt sjokolade over vannbad, og hakk hasselnøtter.

Trinn 6

Ta ut isvaflene og hell litt sjokolade over deler av vaffelen. Dryss over hasselnøtter og sett i fryseren igjen. Ta ut isvafler fra fryseren når du får lyst på noe godt eller får gjester.