Hjemmelaget iskrem med sjokolade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Hjemmelaget iskrem med sjokolade

Hjemmelaget iskrem med sjokolade

3.7 i snitt
Hjemmelaget iskrem med sjokolade
Hjemmelaget iskrem er supergodt og enkelt å lage. Varier med rørte bær, sjokolade, karamell eller nøtter. Her setter kun fantasien stopper!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

10 stk
Eggeplommer (spar eggehvitene til marengs eller pavlovakake)
2 ss
Vaniljesukker
7.5 dl
Fløte
100 gr
Mandler (eller andre nøtter)
50 gr
Sjokolade
170 gr
Melis

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk eggeplommer med melis og vaniljesukker til luftig eggedosis. Det tar ca 10 minutter med håndvisp.

    Samtidig pisker du fløten stiv, men stopp i det fløten begynner å stivne. Da smaker fløten best.

  2. Trinn 2

    Hakk mandler og sjokolade til grove biter. Her kan du bruke kniv eller foodprosessor.

  3. Trinn 3

    Bland eggedosis, pisket krem, mandler og sjokolade. Ha i en passende brødform og frys natten over.

  4. Trinn 4

    Sett isen i kjøleskapet 30 minutter før servering. På den måten blir den passe myk.

  5. Trinn 5

    Skjær isen i skiver og server med rørte bær.