Hjemmelaget is med nutella, krokan og toffeesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Nutellais: Pisk eggeplommer til luftig skum. Kok sukker og vann til sirup og den begynner å bli litt seig – ca. 3 minutter. Spe den varme sirupen over eggeplommene under kraftig visping. Fortsett å piske til luftig eggedosis i 5 minutter.
Smelt Nutella eller Nugatti til flytende i en kjele. Bland sjokoladen med eggedosisen. Pisk kremfløt lett og vend inn eggedosisen og sjokoladen. Fyll blandingen i en egnet form og frys til natten over.
-
Trinn 2
Krokan: Brun sukker i en panne til nøttebrunt. Tilsett mandler og la steke et par minutter. Hell over på et smurt bakepapir. Avkjøl. Kjør til krokan i en foodprosessor.
-
Trinn 3
Toffeesaus: Ha sukker i en stålkjele og varm opp til sukkeret smelter til lys karamell. Tilsett brunt sukker og la smelte. Ikke rør i sukkeret underveis. Tilsett smør og rør godt inn i sukkeret. Tilsett fløte og la koke til den begynner å tykne – ca. 10 minutter. Smak til med salt, men pass på varmen. Sett sausen til side.
-
Trinn 4
Ta ut isen 10 minutter før servering. Pakk ut isen og rull i krokan. Skjær i skiver og server med lunken toffeesaus.