Hjemmelaget vaniljeis med krokan | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Hjemmelaget vaniljeis med krokan

Hjemmelaget vaniljeis med krokan

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
11 ingredienser
46 planlagt
Hjemmelaget vaniljeis med krokan

Hjemmelaget vaniljeis er alltid stas. Og med peanøttkrokan og bringebærsaus blir dette en grand finale!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Vaniljeis

3 dl
H-melk
7 dl
Fløte
2 stk
Vaniljestenger
10 stk
Eggeplommer
180 gr
Sukker

Peanøttkrokan

100 gr
Sukker
100 gr
Peanøtt

Bringebærsaus

1 dl
Vann
1 stk
Kanelstang
100 gr
Sukker
300 gr
Frosne bringebær

Slik gjør du

Trinn 1

Melk, fløte og vaniljestenger gis et kort oppkok. (Splitt vaniljestengene, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.) Eggeplommer og sukker piskes sammen i en bolle. Tilsett den varme melkeblandingen i bollen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og trekk på middels varme, ca. 75-85°C, så blandingen tykner litt. Sil og avkjøl. Hell røren i en ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette bollen med is i frysen og røre jevnlig.

Trinn 2

Mise en place.

Trinn 3

Peanøttkrokan: Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan sukkeret krystallisere seg.

Trinn 4

Tilsett peanøtter og bland lett sammen.

Trinn 5

Bringebærsaus: Kok opp sukker, vann og kanelstang til sukkerlake. Hell laken over bringebærene. La dette stå og trekke på benken i ca. 15 minutter. Ta ut kanelstangen og kjør alt med stavmikser. Sil av og kjøl ned. Server isen med peanøttkrokan og bringebærsaus.

Trinn 6

Avkjøl på et bakepapir eller en silikonmatte. Kjør det grovt i en foodprosessor eller hakk det opp for hånd.

Har du dårlig tid, er det selvfølgelig mye enklere å kjøpe ferdig vaniljeis! Følger du oppskriften og får vaniljeis til overs, er det bare å fryse ned det du ikke bruker.