Hjemmelaget vaniljeis med krokan
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Melk, fløte og vaniljestenger gis et kort oppkok. (Splitt vaniljestengene, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.) Eggeplommer og sukker piskes sammen i en bolle. Tilsett den varme melkeblandingen i bollen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og trekk på middels varme, ca. 75-85°C, så blandingen tykner litt. Sil og avkjøl. Hell røren i en ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette bollen med is i frysen og røre jevnlig.
-
Trinn 2
Peanøttkrokan: Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan sukkeret krystallisere seg.
-
Trinn 3
Tilsett peanøtter og bland lett sammen.
-
Trinn 4
Avkjøl på et bakepapir eller en silikonmatte. Kjør det grovt i en foodprosessor eller hakk det opp for hånd.
-
Trinn 5
Bringebærsaus: Kok opp sukker, vann og kanelstang til sukkerlake. Ha bærene i gryten La dette stå på medium varme i ca. 15 minutter. Ta ut kanelstangen og kjør alt med stavmikser. Sil av og ha sausen tilbake i ren gryte. Kok opp og kok inn til en tykkere konsistens. og kjøl ned. Server isen med peanøttkrokan og bringebærsaus.
Har du dårlig tid, er det selvfølgelig mye enklere å kjøpe ferdig vaniljeis! Følger du oppskriften og får vaniljeis til overs, er det bare å fryse ned det du ikke bruker.