Hjemmelaget vaniljeis med krokan | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Hjemmelaget vaniljeis med krokan

Hjemmelaget vaniljeis med krokan

4.5 i snitt
Hjemmelaget vaniljeis med krokan
Hjemmelaget vaniljeis er alltid stas. Og med peanøttkrokan og bringebærsaus blir dette en grand finale!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Vaniljeis

1.5 dl
H-melk
3.5 dl
Fløte
1 stk
Vaniljestang
5 stk
Eggeplommer
88 gr
Sukker

Peanøttkrokan

100 gr
Sukker
100 gr
Peanøtt

Bringebærsaus

1 dl
Vann
1 stk
Kanelstang
100 gr
Sukker
300 gr
Frosne bringebær

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Melk, fløte og vaniljestenger gis et kort oppkok. (Splitt vaniljestengene, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.) Eggeplommer og sukker piskes sammen i en bolle. Tilsett den varme melkeblandingen i bollen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og trekk på middels varme, ca. 75-85°C, så blandingen tykner litt. Sil og avkjøl. Hell røren i en ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette bollen med is i frysen og røre jevnlig.

  2. Trinn 2

    Peanøttkrokan: Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan sukkeret krystallisere seg.

  3. Trinn 3

    Tilsett peanøtter og bland lett sammen.

  4. Trinn 4

    Avkjøl på et bakepapir eller en silikonmatte. Kjør det grovt i en foodprosessor eller hakk det opp for hånd.

  5. Trinn 5

    Bringebærsaus: Kok opp sukker, vann og kanelstang til sukkerlake. Ha bærene i gryten La dette stå på medium varme i ca. 15 minutter. Ta ut kanelstangen og kjør alt med stavmikser. Sil av og ha sausen tilbake i ren gryte. Kok opp og kok inn til en tykkere konsistens. og kjøl ned. Server isen med peanøttkrokan og bringebærsaus.

Har du dårlig tid, er det selvfølgelig mye enklere å kjøpe ferdig vaniljeis! Følger du oppskriften og får vaniljeis til overs, er det bare å fryse ned det du ikke bruker.