Bakt ananas med is
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell ananas og del i 8 båter. Skjær bort ananasstilkene i midten av frukten.
-
Trinn 2
Legg ananasbåtene i en ildfast form. Smelt sukker i en kjele til det er lysebrunt og tilsett forsiktig appelsinjuice, chili, ingefær og limesaft. Kok opp og rør inn smøret i sausen.
-
Trinn 3
Hell sausen over ananasbåtene og bak de i ovn 200 grader varmluft i 15 minutter.
-
Trinn 4
Lag krokan: Brun sukker i en teflonpanne og tilsett skåldede mandler. Avkjøl på smurt bakepapir. Kjør kald og stivnet karamell til fint krokanpulver med en foodprosessor.
-
Trinn 5
Lag krokanis: Pisk eggeplommer til eggedosis sammen med sukker. Det tar cirka 5 minutter. Tilsett lettpisket kremfløte og bland godt. Vend til slutt inn krokan og frys isen i en brødform over natten. Lag kuler med en isskje eller skjære i skiver ved servering.
-
Trinn 6
Server lunken, bakt ananas med saus fra stekingen og krokanis.
TIPS!
Du kan gjøre ferdig ananasformen på formiddagen og bake den i ovnen etter at hovedretten er laget. Krokanisen kan lages flere uker i forveien.