Bakt ananas med is | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bakt ananas med is

5.0 i snitt
Bakt ananas med is
Bakt ananas med is er en deilig dessert både til hverdags og fest. Bak ananasen i ovnen og server med hjemmelaget krokanis.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Ananas
2 dl
Appelsinjuice
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Ingefær, grovhakket
1 stk
Lime
1 dl
Sukker
50 gr
Smør

Hjemmelaget is

5 stk
Eggeplommer
5 dl
Kremfløte
100 gr
Sukker

Krokan

100 gr
Skåldede mandler
100 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell ananas og del i 8 båter. Skjær bort ananasstilkene i midten av frukten.

  2. Trinn 2

    Legg ananasbåtene i en ildfast form. Smelt sukker i en kjele til det er lysebrunt og tilsett forsiktig appelsinjuice, chili, ingefær og limesaft. Kok opp og rør inn smøret i sausen.

  3. Trinn 3

    Hell sausen over ananasbåtene og bak de i ovn 200 grader varmluft i 15 minutter.

  4. Trinn 4

    Lag krokan: Brun sukker i en teflonpanne og tilsett skåldede mandler. Avkjøl på smurt bakepapir. Kjør kald og stivnet karamell til fint krokanpulver med en foodprosessor.

  5. Trinn 5

    Lag krokanis: Pisk eggeplommer til eggedosis sammen med sukker. Det tar cirka 5 minutter. Tilsett lettpisket kremfløte og bland godt. Vend til slutt inn krokan og frys isen i en brødform over natten. Lag kuler med en isskje eller skjære i skiver ved servering.

  6. Trinn 6

    Server lunken, bakt ananas med saus fra stekingen og krokanis.

TIPS!

Du kan gjøre ferdig ananasformen på formiddagen og bake den i ovnen etter at hovedretten er laget. Krokanisen kan lages flere uker i forveien.