Tagliatelle med scampi og chorizo

3.6 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
135 planlagt
Tagliatelle med scampi og chorizo
Legg oppskrift
i handlelapp
En rask og enkel pastarett med scampi og chorizo. Denne passer både til hverdag og til fest. Pastavannet binder det hele sammen og skaper en fantastisk saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
16 stk
Rå scampi, renset og uten skall
80 g
Chorizo eller pepperoni skåret i strimler
0.5 stk
Grønn eller rød paprika, skåret i strimler
2 dl
Kremfløte
2
Tagliatelle fra Kolonihagen
1 neve
Vesterhavsost, finrevet
1 ts
Sitronskall, finrevet
1 neve
Bladpersille
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk, skjær chorizo og paprika i strimler. Riv ost og sitronskall.

Trinn 2

Kok tagliatelle i lettsaltet vann som anvist på pakken. Spar 0,5 dl av pastavannet.

Trinn 3

Mens pastaen koker: Stek løk i en panne med olje til den er myk og blank, men ikke brent. Tilsett chorizostrimler og stek et par minutte. Ha i paprika, scampi og hvitløk. Hell på kremfløte og la putre noen minutter. Tilsett sitronskall og pastavann. Kok opp og slå av platen.

Trinn 4

Sil vannet av pastaen og vend inn i sausen. Server og dryss med persille og ost.

TIPS

Alle pastaretter kan erstattes med glutenfrie alternativer fra Goodly
Tagliatelle og pasta casarecce fra Kolonihagen.