Tagliatelle med blåskjell og scampi | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Tagliatelle med blåskjell og scampi

Tagliatelle med blåskjell og scampi

3.9 i snitt
Tagliatelle med blåskjell og scampi

Kremet tagliatelle med blåskjell, scampi og hvitvin. En deilig, enkel og rask sommerfavoritt som kan lages for én eller mange.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Tagliatelle
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 kg
Blåskjell
2 dl
Matfløte
1 ts
Maizena (valgfritt)
0.5 stk
Sitron
0.5 ts
Sriracha (eller mer)
1 pk
Scampi med hvitløkssmør (140 g)
1 neve
Persille
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok pasta etter anvisning på pakken.

  2. Trinn 2

    Finhakk sjalottløk og chili og surr det mykt og blankt i olivenolje i en stor kasserolle. Ha i hvitvin, tilsett blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til de har åpnet seg.

    Ta ut blåskjellene og behold blåskjellkraften i kasserollen. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten i de fleste blåskjellene, men behold noen med skjellet på. Sett til side.

  3. Trinn 3

    Ha matfløte i kasserollen sammen med blåskjellkraften og kok opp. Jevn eventuelt med maisenna. Tilsett presset sitron og smak til med sriracha, salt og nykvernet pepper.

    Ha blåskjell og scampi tilbake i kjelen og la det blir varmt, uten at det koker. Hell vannet av pastaen og vend inn i blåskjell- og scampi.

  4. Trinn 4

    Topp med blåskjellene som har skjellet sitt på og hakket persille.