Tagliatelle med blåskjell og scampi
Kremet tagliatelle med blåskjell, scampi og hvitvin. En deilig, enkel og rask sommerfavoritt som kan lages for én eller mange.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok pasta etter anvisning på pakken.
-
Trinn 2
Finhakk sjalottløk og chili og surr det mykt og blankt i olivenolje i en stor kasserolle. Ha i hvitvin, tilsett blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til de har åpnet seg.
Ta ut blåskjellene og behold blåskjellkraften i kasserollen. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten i de fleste blåskjellene, men behold noen med skjellet på. Sett til side.
-
Trinn 3
Ha matfløte i kasserollen sammen med blåskjellkraften og kok opp. Jevn eventuelt med maisenna. Tilsett presset sitron og smak til med sriracha, salt og nykvernet pepper.
Ha blåskjell og scampi tilbake i kjelen og la det blir varmt, uten at det koker. Hell vannet av pastaen og vend inn i blåskjell- og scampi.
-
Trinn 4
Topp med blåskjellene som har skjellet sitt på og hakket persille.