Hopp til innhold

Spicy scampi med sitroncouscous

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Spicy scampi med sitroncouscous
Spicy scampi med sitroncouscous er både enkelt og godt! Denne retten er spicy og frisk på samme tid.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

600 gr
Ukokte scampi, renset og tint
1 dl
Hvetemel (eller Maizena)
1 ss
Flaksalt
1 ts
Paprikakrydder
0.5 ts
Chilipulver, eller kayennepepper
1 fedd
Hvitløk
3 ss
Nøytral olje til steking
240 gr
Couscous
1 dl
Crème Fraîche
30 gr
Parmesan
1 stk
Sitron
1 klype
Salt og pepper
1 klype
Frisk koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Kok couscous som anvist på pakken. Bland inn finrevet parmesan og creme fraiche. Finriv skall fra sitron og bland inn. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft.

Trinn 2

Tin scampier og skrell dem.

Trinn 3

Bland mel, salt, paprikapulver, finrevet hvitløk og chilipulver på et fat. Vend scampiene i blandingen og stek dem i olje til de er gylne og gjennomstekte. Det tar maks to minutter.

Trinn 4

Legg scampi på couscous og dryss koriander over.