Hopp til innhold

Scampigryte med spinatpotetmos

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
99 planlagt
Scampigryte med spinatpotetmos

En fyldig og delikat scampigryte med tomat og oliven servert med grønn spinatpotetmos. Veldig enkelt og supergodt. Perfekt hverdagsmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

20 stk
Ukokte scampi, renset og tint
1 fedd
Hvitløk, finhakket
0.5 stk
Grønn eller rød paprika
50 gr
Sorte oliven
0.5 kurv
Cherrytomater
2 ss
Finhakket persille
2 ss
Olje
1 klype
Salt og pepper

Spinatpotetmos

1
Ferdig potetmos
0.3 pose
Spinat

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre scampi med salt og pepper. Stek på middels-høy varme i litt stekeolje til rosa og gjennomstekt. Det tar kun et par minutter på hver side. Rekene kan bli litt seige om de stekes for lenge. Sett til side.

Trinn 2

Kok opp hakkede tomater i en gryte. Hakk paprika og oliven, finhakk hvitløk og ha i gryten sammen med hele cherrytomater. La småkoke i 20 minutter.

Trinn 3

Damp spinat og lag potetmos. Finhakk spinat og vend inn i potetmos.

Trinn 4

Ha scampi i tomatsausen rett før servering. Dryss persille og smuldret fetaost på toppen, og server med grønn potetmos.

TIPS

Du kan bruke rå eller kokt scampi. Bruker du kokt scampi kan du droppe første steg, og kun tilsette rekene til slutt. Finner du villreker i frysedisken kan de også brukes.