Scampigryte med spinatpotetmos
En fyldig og delikat scampigryte med tomat og oliven servert med grønn spinatpotetmos. Veldig enkelt og supergodt. Perfekt hverdagsmat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Krydre scampi med salt og pepper. Stek på middels-høy varme i litt stekeolje til rosa og gjennomstekt. Det tar kun et par minutter på hver side. Rekene kan bli litt seige om de stekes for lenge. Sett til side.
-
Trinn 2
Kok opp hakkede tomater i en gryte. Hakk paprika og oliven, finhakk hvitløk og ha i gryten sammen med hele cherrytomater. La småkoke i 20 minutter.
-
Trinn 3
Damp spinat og lag potetmos. Finhakk spinat og vend inn i potetmos.
-
Trinn 4
Ha scampi i tomatsausen rett før servering. Dryss persille og smuldret fetaost på toppen, og server med grønn potetmos.
TIPS
Du kan bruke rå eller kokt scampi. Bruker du kokt scampi kan du droppe første steg, og kun tilsette rekene til slutt. Finner du villreker i frysedisken kan de også brukes.