Scampi med ris, fennikel og asparges

Denne scampiretten er enkel å lage og byr på friske smaker av karri, koriander og fennikel. Et spennende middagstips som hele familien vil like.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok ris etter anvisning på pakken.
Trinn 2
Kutt av den nederste, trevlete delen av aspargesen. Lok i saltet vann i 2 minutter. Skyll deretter i kaldt vann og del i to–tre deler.
Trinn 3
Snitt fennikelen tynt og skyll i iskaldt vann. Bland med aspargesbitene. Hell over olje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Vend scampi i mel og karripulver. Stek i varm panne med litt olje et par minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Bre ris over et fat. Legg salaten på toppen og topp med rekene, sitronskiver og koriander.
TIPS!
Du kan fint droppe melet i denne oppskriften dersom du vil ha en glutenfri middag. Rekene smaker like godt vendt i kun karripulver.