Hopp til innhold

Scampi med ris, fennikel og asparges

4.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
403 planlagt
Scampi med ris, fennikel og asparges

Denne scampiretten er enkel å lage og byr på friske smaker av karri, koriander og fennikel. Et spennende middagstips som hele familien vil like.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

40 stk
Rå scampi uten skall (frosne)
1 ss
Karripulver
4 dl
Basmatiris
1 stk
Fennikel
1 bunt
Asparges
1 dl
Hvetemel (kan sløyfes)
3 ss
Solsikkeolje
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Kutt av den nederste, trevlete delen av aspargesen. Lok i saltet vann i 2 minutter. Skyll deretter i kaldt vann og del i to–tre deler.

Trinn 3

Snitt fennikelen tynt og skyll i iskaldt vann. Bland med aspargesbitene. Hell over olje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Vend scampi i mel og karripulver. Stek i varm panne med litt olje et par minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Bre ris over et fat. Legg salaten på toppen og topp med rekene, sitronskiver og koriander.

TIPS!

Du kan fint droppe melet i denne oppskriften dersom du vil ha en glutenfri middag. Rekene smaker like godt vendt i kun karripulver.