Pasta med kremet gresskar | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Pasta med kremet gresskar

Pasta med kremet gresskar

3.4 i snitt
Pasta med kremet gresskar
Gresskar kan brukes til mer enn «skummel» pynt på trappen. Bruk gresskarkjøttet til denne deilige pastaretten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Gresskar
300 gr
Fusilli eller annen pasta
1 stk
Løk
2 ss
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Tomatpaste
0.5 dl
Fløte
1 dl
Parmesan (finrevet)
1 stk
Muskatnøtt, revet

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp saltet vann i en kjele. Skjær gresskarkjøttet i store terninger. Kok til de er møre, ca. 12 minutter. Sil av vannet.

  2. Trinn 2

    Finhakk løk, og ha den i en varm panne med olivenolje. Mykne på medium varme. Finhakk hvitløk og tilsett i pannen. Vend inn tomatpasta.

  3. Trinn 3

    Kok pasta i saltet vann som anvist på pakken. Sil av pastaen. Ta vare på pastavannet.

  4. Trinn 4

    Ha gresskar, fløte, parmesan og muskat i en blender sammen med løkblandingen. Kjør glatt. Smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Ha pasta og kremet gresskarsaus i en panne. Kok opp og tynn evt. gresskarsausen med litt pastavann. Server gjerne med et dryss hakket bladpersille.