Karamellpudding
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 120 grader varmluft. Sett inn en dyp stekepanne med ¾ med varmt vann.
-
Trinn 2
Ha 2 dl sukker i en stekepanne og smelt sukkeret på medium pluss varme. La sukkeret karamelliseres til nøttebrun farge.
-
Trinn 3
Hell karamellen over i en brødform på cirka 2 liter. Vend karamellen rundt, slik at bunnen og halve sidene blir dekket. Bruk grytekluter eller hansker så du ikke brenner deg.
-
Trinn 4
Kok opp halvparten av melken med sukker og utskrapet vaniljestang uten frø. Visp eggene i en bolle og pisk inn resten av den kalde melken, deretter den kokende.
-
Trinn 5
Sil blandingen over i den karamelliserte brødformen, og sett formen i vannbadet i ovnen. Bak ved 120 grader varmluft i cirka 1 – 1 ½ time, til puddingen er stivnet. Stikk en kniv i puddingen for å sjekke. Pipler det frem klar karamellvæske er den ferdig.
-
Trinn 6
Lag vaniljefløte: Ha kremfløte, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Pisk kremen lett til den så vidt begynner å bli stiv.
-
Trinn 7
Ta ut karamellpuddingen. Skjær ned langs kantene på brødformen og hvelv den over på et fat. Ta vare på karamellsausen fra formen til servering. Server med lettpisket vaniljekrem, friske bær og sitronmelisse eller mynte.
TIPS!
Karamellpudding holder seg opptil fem dager i kjøleskap.