Klementinsalat med kanel-iskrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Klementinsalat: Skrell klementinene og skjær dem i 1 ½ cm tykke skiver. Legg dem i en bolle.
-
Trinn 2
Klementinsalat: Kok opp sukker og eplemost, og tilsett kanelstenger, splittet vaniljestang og kardemomme. Avkjøl laken og hell over skivene med klementin. La klementinsalaten marineres i minimum 3-4 timer i kjøleskap før servering.
-
Trinn 3
Kanel-iskremen: Kok opp vann, malt kanel og sukker i 3 minutter. Hell den kokende kanellaken over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk til luftig eggedosis, ca. 5 minutter.
-
Trinn 4
Kanel-iskremen: Pisk kremfløten til krem og vend inn i kaneleggedosisen. Ha den ferdige isblandingen i en brødform og frys til natten over.
TIPS
Denne desserten kan du gjerne lage dagen før, da både is og klementinsalat trenger god tid i fryser og kjøleskap før servering.