Klementinsalat med kanel-iskrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Klementinsalat med kanel-iskrem

4.7 i snitt
Klementinsalat med kanel-iskrem
Klementiner hører julen med, og i denne salaten finner du alle julens smaker samlet i en rett. Prøv denne krydrete desserten med klementiner i krydderlake og hjemmelaget kanel-iskrem.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Klementinsalat

500 gr
Klementiner
2 dl
Eplemost
3 stk
Kanelstenger
1 stk
Vaniljestang
1 ts
Kardemomme
1 dl
Sukker

Kanel-iskrem

5 stk
Eggeplommer
5 dl
Kremfløte
0.5 dl
Vann
0.5 ss
Kanel, malt
5 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Klementinsalat: Skrell klementinene og skjær dem i 1 ½ cm tykke skiver. Legg dem i en bolle.

  2. Trinn 2

    Klementinsalat: Kok opp sukker og eplemost, og tilsett kanelstenger, splittet vaniljestang og kardemomme. Avkjøl laken og hell over skivene med klementin. La klementinsalaten marineres i minimum 3-4 timer i kjøleskap før servering.

  3. Trinn 3

    Kanel-iskremen: Kok opp vann, malt kanel og sukker i 3 minutter. Hell den kokende kanellaken over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk til luftig eggedosis, ca. 5 minutter.

  4. Trinn 4

    Kanel-iskremen: Pisk kremfløten til krem og vend inn i kaneleggedosisen. Ha den ferdige isblandingen i en brødform og frys til natten over.

TIPS

Denne desserten kan du gjerne lage dagen før, da både is og klementinsalat trenger god tid i fryser og kjøleskap før servering.