Tiramisu | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tiramisu

4.5 i snitt
Tiramisu
Tiramisu er Italias kanskje mest kjente dessert. Originalt lages den med fingerkjeks, men her har vi brukt ferdig kakebunn. Servert i porsjonsstørrelse. Enkel og god!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sukkerbrød

3 stk
Egg
100 gr
Sukker
100 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver

Krem

2 stk
Eggeplommer
4 ss
Sukker
250 gr
Mascarpone/kremost
3 plate
Gelatin
1 ts
Sitronsaft
3 dl
Fløte
1 dl
Sterk kaffe
4 klype
Kakaopulver, til pynt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag sukkerbrød:
    Forstek ovnen til 170 grader varmluft. Bland egg og sukker. Pisk til eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Ha over i en firkantet ildfast form, dekket med bakepapir. Stek i ca 25 min. til kaken er ferdigstekt. Ta ut av formen. Avkjøl på rist.

  2. Trinn 2

    Lag krem:
    Legg gelatinplater i kaldt vann til de er myke. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett kremost eller mascarpone og bland godt. Tilsett sitronsaft. Klem vannet av gelatinplatene. Rør ut i litt kokende vann. Pisk inn i kremen.
    Pisk krem av kremfløten. Vend inn i ostekremen. Sett kjølig til kremen har blitt fastere.

  3. Trinn 3

    Del kaken i to lag. Den kan også deles i tre lag hvis den er ekstra høy og luftig.
    Dynk eller dypp hver del i kaffe. Legg et lag kake på et fat. Smør et generøst lag krem på toppen. Legg på et lag kakebunn og smør generøse mengder krem på toppen. Sett i kjøleskapet til servering. Dryss kakaopulver over før servering.