Tiramisu
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag sukkerbrød:
Forstek ovnen til 170 grader varmluft. Bland egg og sukker. Pisk til eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Ha over i en firkantet ildfast form, dekket med bakepapir. Stek i ca 25 min. til kaken er ferdigstekt. Ta ut av formen. Avkjøl på rist. -
Trinn 2
Lag krem:
Legg gelatinplater i kaldt vann til de er myke. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett kremost eller mascarpone og bland godt. Tilsett sitronsaft. Klem vannet av gelatinplatene. Rør ut i litt kokende vann. Pisk inn i kremen.
Pisk krem av kremfløten. Vend inn i ostekremen. Sett kjølig til kremen har blitt fastere. -
Trinn 3
Del kaken i to lag. Den kan også deles i tre lag hvis den er ekstra høy og luftig.
Dynk eller dypp hver del i kaffe. Legg et lag kake på et fat. Smør et generøst lag krem på toppen. Legg på et lag kakebunn og smør generøse mengder krem på toppen. Sett i kjøleskapet til servering. Dryss kakaopulver over før servering.