Tiramisu | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tiramisu

4.9 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
97 planlagt
Tiramisu
Tiramisu er Italias kanskje mest kjente dessert. Originalt lages den med fingerkjeks, men her har vi brukt ferdig kakebunn. Servert i porsjonsstørrelse. Enkel og god!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sukkerbrød

3 stk
Egg
100 gr
Sukker
100 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver

Krem

2 stk
Eggeplommer
4 ss
Sukker
250 gr
Mascarpone/kremost
3 plate
Gelatin
1 ts
Sitronsaft
3 dl
Fløte
1 dl
Sterk kaffe
4 klype
Kakaopulver, til pynt

Slik gjør du

Trinn 1

Lag sukkerbrød:
Forstek ovnen til 170 grader varmluft. Bland egg og sukker. Pisk til eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Ha over i en firkantet ildfast form, dekket med bakepapir. Stek i ca 25 min. til kaken er ferdigstekt. Ta ut av formen. Avkjøl på rist.

Trinn 2

Lag krem:
Legg gelatinplater i kaldt vann til de er myke. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett kremost eller mascarpone og bland godt. Tilsett sitronsaft. Klem vannet av gelatinplatene. Rør ut i litt kokende vann. Pisk inn i kremen.
Pisk krem av kremfløten. Vend inn i ostekremen. Sett kjølig til kremen har blitt fastere.

Trinn 3

Del kaken i to lag. Den kan også deles i tre lag hvis den er ekstra høy og luftig.
Dynk eller dypp hver del i kaffe. Legg et lag kake på et fat. Smør et generøst lag krem på toppen. Legg på et lag kakebunn og smør generøse mengder krem på toppen. Sett i kjøleskapet til servering. Dryss kakaopulver over før servering.