Semifreddo med kaffe
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Spre hasselnøttene på et bakebrett og stek i ca. 5–10 minutter til skallet sprekker. Følg med underveis så de ikke blir brent. Gni nøttene mellom fingre eller et rent kjøkkenhåndkle slik at skallet løsner. Grovhakk nøttene.
-
Trinn 2
Semifreddoblanding: Kle en brødform med plast. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Sett til side. Pisk kremfløten nesten helt stiv. Vend inn eggedosisen. Vender deretter inn halvparten av nøttene og kaffepulver. Ha røren over i formen og strø resten av nøttene over. Dekk til med plast. Sett i fryseren i minst 8 timer.
-
Trinn 3
Karamell: Smelt 1 dl sukker med 2 ss smør. Ha i 1 dl fløte i det sukkeret har smeltet. Kok på middels–lav varme til karamellen bli seig. Tilsett en klype flaksalt og kjøl ned.
-
Trinn 4
Servering: Ta ut formen av fryseren og skjær i skiver. Serveres med karamellsaus.