Hopp til innhold

Appelsinkake

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
37 planlagt
Appelsinkake

Enkel og frisk appelsinkake med fyldig ostekrem passer enhver anledning. Server gjestene til kaffen eller legg i tursekken til påske.

Antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Appelsinkake

160 gr
Sukker
110 gr
Smør
8 stk
Eggeplommer og eggehviter
1 stk
Finrevet skall fra 1 appelsin
2 stk
Saften fra 2 appelsiner
270 gr
Hvetemel
1.2 dl
Nøytral olje
0.3 ts
Salt

Ostekrem

110 gr
Smør
200 gr
Nøytral kremost
200 gr
Melis
1 ss
Finrevet appelsinskall

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader (over -og undervarme). Smør kakeform med smør.

Trinn 2

Pisk smør og sukker. Tilsett deretter eggeplommene og pisk videre. Tilsett appelsinjuice- og skall. Sikt mel og bakepulver, og tilsett litt etter litt i røren. Bland inn salt.

Trinn 3

Pisk eggehviter i en ren bolle til de er stive. Vend dette forsiktig inn i røren. Hell røren over i formen og sett i ovnen i ca. 30-40 min. Ta ut kaken og la den avkjøles på rist.

Trinn 4

Ostekrem: Pisk sammen mykt smør og kremost. Tilsett melis og appelsinskall. La kremen avkjøles i kjøleskap en times tid.

Trinn 5

Smør ostekremen på appelsinkaken og server.