Appelsinkake

Enkel og frisk appelsinkake med fyldig ostekrem passer enhver anledning. Server gjestene til kaffen julen, eller legg i tursekken til påske.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
4
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader (over -og undervarme). Smør kakeform med smør.
Trinn 2
Pisk smør og sukker. Tilsett deretter eggeplommene og pisk videre. Tilsett appelsinjuice- og skall. Sikt mel og bakepulver, og tilsett litt etter litt i røren. Bland inn salt.
Trinn 3
Pisk eggehviter i en ren bolle til de er stive. Vend dette forsiktig inn i røren. Hell røren over i formen og sett i ovnen i ca. 30-40 min. Ta ut kaken og la den avkjøles på rist.
Trinn 4
Ostekrem: Pisk sammen mykt smør og kremost. Tilsett melis og appelsinskall. La kremen avkjøles i kjøleskap en times tid.
Trinn 5
Smør ostekremen på appelsinkaken og server.
Prøv også