Appelsinkake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Appelsinkake

3.8 i snitt
Appelsinkake
Enkel og frisk appelsinkake med fyldig ostekrem passer enhver anledning. Server gjestene til kaffen julen, eller legg i tursekken til påske.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Appelsinkake

160 gr
Sukker
110 gr
Smør
8 stk
Eggeplommer og eggehviter
1 stk
Finrevet skall fra 1 appelsin
2 stk
Saften fra 2 appelsiner
270 gr
Hvetemel
1.2 dl
Nøytral olje
0.3 ts
Salt

Ostekrem

110 gr
Smør
200 gr
Nøytral kremost
200 gr
Melis
1 ss
Finrevet appelsinskall

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader (over -og undervarme). Smør kakeform med smør.

  2. Trinn 2

    Pisk smør og sukker. Tilsett deretter eggeplommene og pisk videre. Tilsett appelsinjuice- og skall. Sikt mel og bakepulver, og tilsett litt etter litt i røren. Bland inn salt.

  3. Trinn 3

    Pisk eggehviter i en ren bolle til de er stive. Vend dette forsiktig inn i røren. Hell røren over i formen og sett i ovnen i ca. 30-40 min. Ta ut kaken og la den avkjøles på rist.

  4. Trinn 4

    Ostekrem: Pisk sammen mykt smør og kremost. Tilsett melis og appelsinskall. La kremen avkjøles i kjøleskap en times tid.

  5. Trinn 5

    Smør ostekremen på appelsinkaken og server.