Gulrotkake med appelsinkrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Gulrotkake med appelsinkrem

Gulrotkake med appelsinkrem

3.8 i snitt
Gulrotkake med appelsinkrem
Denne saftige gulrotkaken med appesinkrem og karamelliserte hasselnøtter er uimotståelig. Dette blir raskt en sikker vinner i kakerepertoaret ditt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kake

4 stk
Egg
2 ts
Natron
2 ts
Vaniljesukker
6 dl
Revet gulrot
4 dl
Sukker
4 dl
Hvetemel
1 ts
Malt kanel
2 dl
Solsikkeolje

Appelsinkrem

3 dl
Appelsinjuice
200 gr
Kremost
1 stk
Egg
1 ss
Vaniljesukker
100 gr
Smør
3 ss
Melis

Karamelliserte hasselnøtter

100 gr
Hasselnøtter
4 ss
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Varm ovnen til 170 grader varmluft. Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Bland kanel, vaniljesukker, natron og mel og sikt det oppi eggedosisen. Bland godt. Tilsett finrevet gulrot og solsikkeolje. Smør en springform på 24 cm med smør. Dryss med mel og roter formen rundt slik at hele formen blir dekket med et tynt lag. Kast resten. Ha i fyllet og stek midt i ovnen i ca. 50–60 minutter.

 2. Trinn 2

  Appelsinkrem: Kok ned appelsinjuice til 0,5 dl og la avkjøles. Ha ferskost, mykt smør, egg, vaniljesukker, melis og appelsinjuicereduksjon i en mikser. Pisk luftig i 5 minutter på maks hastighet.

 3. Trinn 3

  Hasselnøtter: Smelt sukkeret i en panne til det begynner å brunes. Tilsett hasselnøtter og stek på svak varme i 2 minutter til. Legg karamellmassen på oljesmurt bakepapir og la nøttekaramellen avkjøle. Når karamellen er hard og avkjølt er den klar til å grovhakkes.

 4. Trinn 4

  Når kaken er ferdigstekt: Avkjøles helt på rist. Bre over appelsinkrem, pynt med appelsinbiter og grovhakkede karamelliserte hasselnøtter.