Hasselnøttkake med moccakrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hasselnøttbunn: Varm ovnen til over og undervarme 180 grader. Kjør hasselnøttene til fint mel i foodprosessor. Bland hasselnøttmelet med melis og maisstivelse. Stivpisk eggehvitene og bland med mandelmelet til en seig masse. Smør en rund springform med mykt smør og dryss på hvetemel som fordeles ut over springformkantene. Stek kaken ved 180 grader over og undervarme i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
-
Trinn 2
Moccakrem: Pisk mykt smør luftig med melis og eggeplomme i 5 minutter til en fin krem. Kok opp kaffe og ha i opphakket sjokolade. Kok kaffesjokolade ned til det halve under omrøring med slikkepott så sausen ikke brenner seg. Avkjøl kaffesjokoladen og bland i smørkremen. Smør kremen på den avkjølte kaken i et tykt lag og pynt med noen delte hasselnøtter.
-
Trinn 3
Syltede plommer: Kok opp sukker med vann og vaniljestang som er delt i to og kornene skrapet ut. Bland maisstivelse med litt vann og jevne sausen med blandingen. Del plommene og ta ut kjernen. Skjær i båter og ha i kjelen med sukkersausen. Kok opp og server dem lune til hasselnøttkaken.
Tips
Hasselnøttbunnen kan gjerne fryses. Den blir faktisk bedre og saftigere av det.