Saftig sjokoladekake
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kakebunn: Forvarm ovnen til 175℃, over- og undervarme. Smelt smør og la det avkjøles. Visp egg og sukker lyst og luftig. Sikt inn de tørre ingrediensene. Tilsett melk og det avkjølte smøret og miks det godt sammen.
Hell røren i en smurt rund kakeform (ca. 26 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.
-
Trinn 2
I mens kaken står i ovnen, lag sjokoladesmørkremen. Det er viktig at smøret er romtemperert og mykt for å få et bra resultat. Visp sammen alle ingrediensene, bortsett fra kaffen, til det blir en fin og myk krem. Visp tilslutt inn kaffen.
-
Trinn 3
Etter ca. 40 minutter, stikk en trepinne i midten av kaken – hvis den kommer tørr ut, er kaken ferdigstekt. Hell sjokoladekremen i en sprøytepose og bruk sprøytepose til å dekorere kaken med, men bre gjerne et tynt lag av kremen over hele kaken først. Pynt etter eget ønske og server med friske bær.