Hopp til innhold

Saftig sjokoladekake

4.2 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
36 planlagt
Saftig sjokoladekake

Mørk, lekker og saftig sjokoladekake pyntet med friske bær – en deilig kombinasjon!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kakebunn

3 stk
Egg
4 ss
Kakaopulver
2 ts
Vaniljesukker
3 dl
Melk
200 gr
Smør
4 dl
Sukker
3 dl
Hvetemel
3 ts
Bakepulver
1 ts
Salt

Sjokoladekrem

600 gr
Melis
1.5 ts
Vaniljesukker
6 ss
Traktet kaffe
200 gr
Smør (romtemperert)

Slik gjør du

Trinn 1

Kakebunn: Forvarm ovnen til 175℃, over- og undervarme. Smelt smør og la det avkjøles. Visp egg og sukker lyst og luftig. Sikt inn de tørre ingrediensene. Tilsett melk og det avkjølte smøret og miks det godt sammen.

Hell røren i en smurt rund kakeform (ca. 26 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Trinn 2

I mens kaken står i ovnen, lag sjokoladesmørkremen. Det er viktig at smøret er romtemperert og mykt for å få et bra resultat. Visp sammen alle ingrediensene, bortsett fra kaffen, til det blir en fin og myk krem. Visp tilslutt inn kaffen.

Trinn 3

Etter ca. 40 minutter, stikk en trepinne i midten av kaken – hvis den kommer tørr ut, er kaken ferdigstekt. Hell sjokoladekremen i en sprøytepose og bruk sprøytepose til å dekorere kaken med, men bre gjerne et tynt lag av kremen over hele kaken først. Pynt etter eget ønske og server med friske bær.