Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne

Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne

3.7 i snitt
Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake i langpanne er perfekt å lage når du skal servere mange. Med ekstra mye sjokoladeglasur blir dette en sikker vinner blant store og små.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

30 gr
Kakao
50 gr
Kokesjokolade
4 stk
Egg
200 gr
Smør
4 dl
Sukker
1 ts
Bakepulver
0.5 ts
Flaksalt
200 gr
Hvetemel
2 ts
Frysetørret kaffepulver

Glasur

1 ts
Vaniljeessens
2 ss
Kakao
75 gr
Smør
330 gr
Melis
5 ss
Varmt vann
2 ts
Frysetørret kaffepulver
6 ss
Kokosmasse eller strøssel (til pynt)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør og kokesjokolade over vannbad. Tilsett kakao og kaffepulver. Avkjøl noen minutter.

  2. Trinn 2

    Pisk egg og sukker luftig. Hell i sjokoladeblandingen under pisking. Tilsett hvetemel, bakepulver og salt.

  3. Trinn 3

    Kle en langpanne med bakepapir. Hell kakerøren i formen og sett kaken i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.

  4. Trinn 4

    Lag glasur: Bland varmt vann og kaffepulver. Rør sammen resten av ingrediensene. Topp den avkjølte kaken med et fyldig lag glassur, og pynt med kokosmasse eller strøssel.

TIPS

I denne oppskriften har vi brukt en liten langpanne som måler 34 x 24 cm. Skal du bruke en klassisk langpanne (30 x 40 cm) kan du gange opp oppskriften ½ gang.