Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør og kokesjokolade over vannbad. Tilsett kakao og kaffepulver. Avkjøl noen minutter.
-
Trinn 2
Pisk egg og sukker luftig. Hell i sjokoladeblandingen under pisking. Tilsett hvetemel, bakepulver og salt.
-
Trinn 3
Kle en langpanne med bakepapir. Hell kakerøren i formen og sett kaken i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.
-
Trinn 4
Lag glasur: Bland varmt vann og kaffepulver. Rør sammen resten av ingrediensene. Topp den avkjølte kaken med et fyldig lag glassur, og pynt med kokosmasse eller strøssel.
TIPS
I denne oppskriften har vi brukt en liten langpanne som måler 34 x 24 cm. Skal du bruke en klassisk langpanne (30 x 40 cm) kan du gange opp oppskriften ½ gang.