Hopp til innhold

Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
3 planlagt
Hjemmelaget sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne er perfekt å lage når du skal servere mange. Med ekstra mye sjokoladeglasur blir dette en sikker vinner blant store og små.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

30 gr
Kakao
50 gr
Kokesjokolade
4 stk
Egg
200 gr
Smør
4 dl
Sukker
1 ts
Bakepulver
0.5 ts
Flaksalt
200 gr
Hvetemel

Glasur

1 ts
Vaniljeessens
2 ss
Kakao
6 ss
Kokosmasse eller strøssel (til pynt)
75 gr
Smør
330 gr
Melis
5 ss
Varmt vann

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør og kokesjokolade over vannbad. Tilsett kakao og kaffepulver. Avkjøl noen minutter.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Hell i sjokoladeblandingen under pisking. Tilsett hvetemel, bakepulver og salt.

Trinn 3

Kle en langpanne med bakepapir. Hell kakerøren i formen og sett kaken i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Trinn 4

Lag glasur: Bland varmt vann og kaffepulver. Rør sammen resten av ingrediensene. Topp den avkjølte kaken med et fyldig lag glassur, og pynt med kokosmasse eller strøssel.

TIPS

I denne oppskriften har vi brukt en liten langpanne som måler 34 x 24 cm. Skal du bruke en klassisk langpanne (30 x 40 cm) kan du gange opp oppskriften ½ gang.