Eplekake i langpanne
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg bakepapir i en langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm. Pisk smør og sukker luftig med en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Spe med kulturmelk mens du rører. Bland de tørre ingrediensene. Spe med melblandingen mens du rører sammen smeten. Hell i formen.
-
Trinn 2
Lag topping: Hakk mandler. Skrell eplene og skjær i skiver. Bland med sukker og kanel og legg utover på toppen av kaken. Trykk dem litt ned i røren. Fordel kanelsukkeret som blir igjen utover kaken sammen med mandler.
-
Trinn 3
Sett kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter eller til kaken er ferdig. Avkjøl langpannen på rist. Skjær i kvadrater og server gjerne med vaniljeis eller krem.