Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Bakst Eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne

4.5 i snitt
Eplekake i langpanne
Saftig og enkel eplekake i langpanne, perfekt høstkake laget med norske epler og lett tilgjengelige ingredienser. Topp med spelt, kulturmelk og mandler for en smakfull vri.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

300 gr
Smør
400 gr
Sukker
1 dl
Kulturmelk
6 stk
Egg
400 gr
Siktet spelt
2 ts
Bakepulver
2 ts
Kanel
0,5 ts
Salt

Topping

6 stk
Epler
5 ss
Sukker
2 ss
Kanel
1 dl
Mandler

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg bakepapir i en langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm. Pisk smør og sukker luftig med en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Spe med kulturmelk mens du rører. Bland de tørre ingrediensene. Spe med melblandingen mens du rører sammen smeten. Hell i formen.

  2. Trinn 2

    Lag topping: Hakk mandler. Skrell eplene og skjær i skiver. Bland med sukker og kanel og legg utover på toppen av kaken. Trykk dem litt ned i røren. Fordel kanelsukkeret som blir igjen utover kaken sammen med mandler. 

  3. Trinn 3

    Sett kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter eller til kaken er ferdig. Avkjøl langpannen på rist. Skjær i kvadrater og server gjerne med vaniljeis eller krem.