Eplekake i kopp
Lag smakfull eplekake i kopp på et blunk! Denne desserten kan lages på kort tid i mikrobølgeovn, eller i vanlig stekeovn. Nydelig smaker den uansett.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finn frem fire kopper som tåler ovn. De skal romme maks 2 dl. Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Smør koppene med smør.
-
Trinn 2
Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør og hell i røren. Rør inn mel, bakepulver og kanel. Vend inn havregryn. Fordel røren i fire kopper, den skal fylle 2/3 av koppen.
-
Trinn 3
Stikk epleskiver ned i røren. Tilsett 1 ss karamellsaus i hver kopp og sett midt i ovnen i cirka 30 minutter.
-
Trinn 4
Lager du denne i mikrobølgeovnen legges epleskivene i bunnen. Deretter fyller du halvparten av koppen med røre. Stek i mikrobølgeovn i cirka 1 minutter og 50 sekunder.