Hopp til innhold

Eplekake i kopp

4.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Eplekake i kopp
Lag smakfull eplekake i kopp på et blunk! Denne desserten kan lages på kort tid i mikrobølgeovn, eller i vanlig stekeovn. Nydelig smaker den uansett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

140 gr
Hvetemel
30 gr
Havregryn
100 gr
Sukker
0.5 ts
Kanel
0.33 ts
Bakepulver
100 gr
Smeltet smør
2 stk
Egg
2 stk
Epler, skrelt og delt i skiver
4 ss
Salt karamellsaus

Slik gjør du

Trinn 1

Finn frem fire kopper som tåler ovn. De skal romme maks 2 dl. Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Smør koppene med smør.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør og hell i røren. Rør inn mel, bakepulver og kanel. Vend inn havregryn. Fordel røren i fire kopper, den skal fylle 2/3 av koppen.

Trinn 3

Stikk epleskiver ned i røren. Tilsett 1 ss karamellsaus i hver kopp og sett midt i ovnen i cirka 30 minutter.

Trinn 4

Lager du denne i mikrobølgeovnen legges epleskivene i bunnen. Deretter fyller du halvparten av koppen med røre. Stek i mikrobølgeovn i cirka 1 minutter og 50 sekunder.