Hopp til innhold

Ovnsbakte pannekaker med banan

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
267 planlagt
Ovnsbakte pannekaker med banan
Disse ovnsbake pannekakene egner seg like godt til helgefrokosten som til dessert. Imponer både gjester og familie!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Frokostkrem med lime

2 ss
Limesaft
200 gr
Mascarpone,Snøfrisk eller philadelphia
8 stk
Bananer
0.5 dl
Melk
100 gr
Mørk sjokolade
100 gr
Hasselnøtter
0.5 potte
Mynte
1 boks
Vaniljeis
1 dl
Melis

Pannekaker

5 stk
Egg
6 dl
Melk
2 dl
Sukker
5 dl
Hvetemel
1 ts
Salt
100 gr
Smeltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Visp sammen egg, hvetemel, sukker og salt og spe med melk til en glatt røre. Smelt smør og ha i røren. La røren svelle i 30 minutter. Stek pannekakene på middels varme i en teflonpanne. Porsjonen holder til ca. 16 pannekaker.

Trinn 2

Visp sammen ferskost, revet limeskall, limesaft, melis og melk til en myk krem.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 220 °C, varmluft. Skrell bananene og del i to på langs. Smør pannekakene med ferskostkrem og legg en halv banan på hver pannekake. Dryss på hakket sjokolade og hakkede hasselnøtter og rull sammen. Legg pannekakene på et stekebrett, og stek dem i ca. 5 minutter. Topp med mynte og evt. hakket sjokolade og nøtter. Server med vaniljeis.