Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Pannekaker Amerikanske pannekaker med bacon

Amerikanske pannekaker med bacon

4.3 i snitt
Amerikanske pannekaker med bacon
Luftige og myke amerikanske pannekaker – perfekt til frokost, lunsj eller dessert. Disse klassiske pannekakene er enkle å lage og smaker himmelsk med sprøtt og salt bacon . Her får du en enkel og rask oppskrift som gir perfekte pannekaker hver gang.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Amerikanske pannekaker

2 stk
Egg
1,5 dl
Yoghurt naturell
1 ts
Bakepulver
0,5 ts
Natron
2 ss
Sukker
2 ss
Solsikkeolje
1 dl
Vann
3 dl
Hvetemel
0,5 ts
Salt

Server med

1 pk
Bacon
0,5 glass
Flytende honning

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk sammen egg og sukker i en skål. Ha så i olje, yoghurt og vann og bland alt sammen.

  2. Trinn 2

    I en annen bolle rører du sammen mel, bakepulver, natron og salt. Bland de våte ingrediensene sammen med de tørre og pisk alt sammen til du har en ganske tykk, men glatt røre.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne med litt olje og stek passe store pannekaker.

  4. Trinn 4

    Stek bacon. Server pannekaker med bacon og honning.

Tips for perfekte amerikanske pannekaker

For ekstra luftige pannekaker, la røren hvile i 10 minutter før steking. Stek på middels varme til små bobler vises på overflaten – da er det tid for å snu. Server gjerne med lønnesirup, friske bær eller en klatt smør for den klassiske amerikanske smaken.