Rislapper | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Rislapper

3.6 i snitt
Rislapper
Har du rester av ris eller risgrøt, kan du lage smakfulle rislapper. Server med bær eller hjemmelaget syltetøy, og nyt til frokost eller i matpakka.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 dl
Kokt ris
2 dl
Melk
3 stk
Egg
1 ts
Kardemomme
1 ss
Syltetøy til servering
240 gr
Hvetemel
0.5 ts
Bakepulver
1 ss
Sukker
1 ss
Smør til steking

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk egg og melk. Tilsett mel, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn risen. La røren svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken.

  2. Trinn 2

    Varm en stekepanne til medium varme og smelt 1 ts smør. Hell røren i små sirkler, ca. 3-5 stykker. Stek til lappene har satt seg og du kan snu dem uten at de går i stykker. Stek gylne på begge sider.

  3. Trinn 3

    Server lappene med syltetøy, friske bær eller yoghurt.

Oppskriften gir

20 lapper.