Hopp til innhold

Havregrøt med smak av eplekake

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
137 planlagt
Havregrøt med smak av eplekake
Havregrøt som smaker eplekake er både sunt, raskt og godt. Med denne til frokost får du garantert en bra start på dagen!

Antall personer

2 voksne
0 barn

Ingredienser

1 stk
Eple
1 dl
Lettkokte havregryn
3 dl
Melk (eller plantemelk)
1 dl
Hasselnøtter
1 ss
Kanel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kutt eplet i små biter.

Trinn 2

Bland havregryn, eplebiter og valgfri melk i en gryte. Sett platen på middels temperatur og rør rundt. Spe med litt vann til du har en blanding som er litt tynnere enn du ønsker den ferdige grøten.

Trinn 3

Kok forsiktig opp under omrøring til grøten har passe konsistens.

Trinn 4

Ha i en liten klype salt.

Trinn 5

Bruk kanel, flytende honning og hasselnøtter som garnityr. Tørkede tranebær er også en barnevennlig favoritt som gir en frisk smak.

Tips

Eplekakegrøt kan også lages kald kvelden i forveien ved å bruke yoghurt med vaniljesmak i tillegg til melk. Bruk da tre desiliter havregryn, to desiliter melk og en desiliter yoghurt, og rasp eplet istedenfor å kutte det i biter. Yoghurten gir grøten en kremete konsistens selv om grynene bare er bløtlagt, ikke kokt, og vaniljen gjør eplekakesmaken enda tydeligere.