Havregrøt med smak av eplekake

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og kutt eplet i små biter.
-
Trinn 2
Bland havregryn, eplebiter og valgfri melk i en gryte. Sett platen på middels temperatur og rør rundt. Spe med litt vann til du har en blanding som er litt tynnere enn du ønsker den ferdige grøten.
-
Trinn 3
Kok forsiktig opp under omrøring til grøten har passe konsistens.
-
Trinn 4
Ha i en liten klype salt.
-
Trinn 5
Bruk kanel, flytende honning og hasselnøtter som garnityr. Tørkede tranebær er også en barnevennlig favoritt som gir en frisk smak.
Tips
Eplekakegrøt kan også lages kald kvelden i forveien ved å bruke yoghurt med vaniljesmak i tillegg til melk. Bruk da tre desiliter havregryn, to desiliter melk og en desiliter yoghurt, og rasp eplet istedenfor å kutte det i biter. Yoghurten gir grøten en kremete konsistens selv om grynene bare er bløtlagt, ikke kokt, og vaniljen gjør eplekakesmaken enda tydeligere.