Havregrøt med smak av eplekake

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
94 planlagt
Havregrøt med smak av eplekake
Legg oppskrift
i handlelapp
Havregrøt som smaker eplekake er både sunt, raskt og godt. Med denne til frokost får du garantert en bra start på dagen!

Velg antall personer

2 voksne
0 barn

Ingredienser

1 stk
Eple
1 dl
Lettkokte havregryn
3 dl
Melk (eller plantemelk)
1 dl
Hasselnøtter
1 ss
Kanel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kutt eplet i små biter.

Trinn 2

Bland havregryn, eplebiter og valgfri melk i en gryte. Sett platen på middels temperatur og rør rundt. Spe med litt vann til du har en blanding som er litt tynnere enn du ønsker den ferdige grøten.

Trinn 3

Kok forsiktig opp under omrøring til grøten har passe konsistens.

Trinn 4

Ha i en liten klype salt.

Trinn 5

Bruk kanel, flytende honning og hasselnøtter som garnityr. Tørkede tranebær er også en barnevennlig favoritt som gir en frisk smak.

Tips

Eplekakegrøt kan også lages kald kvelden i forveien ved å bruke yoghurt med vaniljesmak i tillegg til melk. Bruk da tre desiliter havregryn, to desiliter melk og en desiliter yoghurt, og rasp eplet istedenfor å kutte det i biter. Yoghurten gir grøten en kremete konsistens selv om grynene bare er bløtlagt, ikke kokt, og vaniljen gjør eplekakesmaken enda tydeligere.