Hopp til innhold

Eplekake med krokankaramell

3.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
429 planlagt
Eplekake med krokankaramell
Eplekake med karamell av krokan er både saftig og knasende på en og samme tid. Denne oppskriften smaker ekstra godt med norske epler.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

3 stk
Egg
1 dl
Kefir
4 stk
Epler
200 gr
Mandler
200 gr
Hasselnøtter
180 gr
Sukker
180 gr
Smør (terninger, romtemperert)
180 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel
300 gr
Sukker
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Krokankaramell: Grovhakk nøtter. Varm i en panne med sukker, til sukkeret smelter. Rør inn smør. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir, og la avkjøles. Brekk opp krokanen i biter.

Trinn 2

Sett ovnen på 180 grader. Ha sukker og smør i en bakebolle. Visp til det er lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Bland mel, bakepulver og kanel, og sikt det tørre inn i røren. Bland inn kefir.

Trinn 3

Smør en kakeform (22-23 cm) og fyll formen med røren. Press epleskivene ned i røren og legg i halvparten av krokanen.

Trinn 4

Stek kaken i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Server med pisket krem eller iskrem, og strø resten av krokanen over.

TIPS!

Bruk en pinne eller gaffel for å sjekke om kaken er ferdig. Stikk den inn i kaken og tre ut. Det skal ikke følge med deig opp.