Eplekake med krokankaramell
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Krokankaramell: Grovhakk nøtter. Varm i en panne med sukker, til sukkeret smelter. Rør inn smør. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir, og la avkjøles. Brekk opp krokanen i biter.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 180 grader. Ha sukker og smør i en bakebolle. Visp til det er lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Bland mel, bakepulver og kanel, og sikt det tørre inn i røren. Bland inn kefir.
-
Trinn 3
Smør en kakeform (22-23 cm) og fyll formen med røren. Press epleskivene ned i røren og legg i halvparten av krokanen.
-
Trinn 4
Stek kaken i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Server med pisket krem eller iskrem, og strø resten av krokanen over.
TIPS!
Bruk en pinne eller gaffel for å sjekke om kaken er ferdig. Stikk den inn i kaken og tre ut. Det skal ikke følge med deig opp.