Pepperkaketre med melisglasur

Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Lag en mal i papir på det pepperkaketreet du vil bygge.
Trinn 2
Kok opp sukker og sirup og kok i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta sukkeret av platen og avkjøl sukkeret i 5 minutter før krydder tilsettes. Bland sammen og tilsett natron. Dette bruser litt. Ha alt i en blandemaskin og tilsett smør, egg og mel litt etter hvert.
Trinn 3
La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig. Ta den ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie og la deigen avkjølen/hviles i kjøleskap til neste dag.
Trinn 4
Varm ovnen til 180 grader varmluft.
Trinn 5
Kjevle ut deigen til 5 mm og skjær ut juletreetasjer etter de malene du har tegnet.
Trinn 6
Legg ”treet” på bakepapir og så på et stekebrett. Stek treetasjene ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til pent brune. Avkjøl på rist
Trinn 7
Melisglasur: Bland alle ingrediensene sammen.
Trinn 8
Montering: Lag «lim». Det sterkeste som «monteringslim» er varm karamell. Bruk hansker så dere ikke brenner dere. Smeltet mørk kokesjokolade eller melisglasur kan også brukes. Varm sukkeret i stekepanne til lysebrunt og legg litt karamell mellom treetasjene. Sett treetasjene sammen og de vil lime seg sammen på et par minutter.
Trinn 9
Pynt treet med siktet melis blandet med eggehvite og sitronsaft i det mønsteret du ønsker. Fest godteri til melisglasuren.
Trinn 10
Mal for pepperkakertreet