Pepperkaketre med melisglasur | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Pepperkaketre med melisglasur

Pepperkaketre med melisglasur

3.7 i snitt
Pepperkaketre med melisglasur
Planlegger du å lage pepperkakehus med barna. Hvorfor ikke også prøve et alternativ, pepperkaketre? Vi garanterer suksessen!

Antall personer

6 voksne
6 barn

Ingredienser

Deig

0.3 ss
Nellik, malt
0.5 ss
Ingefær, malt
0.5 ss
Kardemomme, malt
1 ss
Natron
2 stk
Egg
250 gr
Sukker
1 ss
Kanel, malt
0.3 ss
Sort pepper
250 gr
Smør
700 gr
Hvetemel

Til montering

3 stk
Eggehviter
1 ss
Sitronsaft
0.5 kg
Melis
300 gr
Sukker til montering

Melisglasur

1 stk
Eggehvite
1 ss
Sitronsaft
280 gr
Melis

Pynt

300 gr
Diverse godteri som seigmenn, nonstop, smågodt etc.

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag en mal i papir på det pepperkaketreet du vil bygge.

  2. Trinn 2

    Kok opp sukker og sirup og kok i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta sukkeret av platen og avkjøl sukkeret i 5 minutter før krydder tilsettes. Bland sammen og tilsett natron. Dette bruser litt. Ha alt i en blandemaskin og tilsett smør, egg og mel litt etter hvert.

  3. Trinn 3

    La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig. Ta den ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie og la deigen avkjølen/hviles i kjøleskap til neste dag.

  4. Trinn 4

    Varm ovnen til 180 grader varmluft.

  5. Trinn 5

    Kjevle ut deigen til 5 mm og skjær ut juletreetasjer etter de malene du har tegnet.

  6. Trinn 6

    Legg ”treet” på bakepapir og så på et stekebrett. Stek treetasjene ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til pent brune. Avkjøl på rist

  7. Trinn 7

    Melisglasur: Bland alle ingrediensene sammen.

  8. Trinn 8

    Montering: Lag «lim». Det sterkeste som «monteringslim» er varm karamell. Bruk hansker så dere ikke brenner dere. Smeltet mørk kokesjokolade eller melisglasur kan også brukes. Varm sukkeret i stekepanne til lysebrunt og legg litt karamell mellom treetasjene. Sett treetasjene sammen og de vil lime seg sammen på et par minutter.

  9. Trinn 9

    Pynt treet med siktet melis blandet med eggehvite og sitronsaft i det mønsteret du ønsker. Fest godteri til melisglasuren.

  10. Trinn 10