Pepperkaketre med melisglasur

Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag en mal i papir på det pepperkaketreet du vil bygge.
-
Trinn 2
Kok opp sukker og sirup og kok i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta sukkeret av platen og avkjøl sukkeret i 5 minutter før krydder tilsettes. Bland sammen og tilsett natron. Dette bruser litt. Ha alt i en blandemaskin og tilsett smør, egg og mel litt etter hvert.
-
Trinn 3
La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig. Ta den ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie og la deigen avkjølen/hviles i kjøleskap til neste dag.
-
Trinn 4
Varm ovnen til 180 grader varmluft.
-
Trinn 5
Kjevle ut deigen til 5 mm og skjær ut juletreetasjer etter de malene du har tegnet.
-
Trinn 6
Legg ”treet” på bakepapir og så på et stekebrett. Stek treetasjene ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til pent brune. Avkjøl på rist
-
Trinn 7
Melisglasur: Bland alle ingrediensene sammen.
-
Trinn 8
Pynt treet med siktet melis blandet med eggehvite og sitronsaft i det mønsteret du ønsker. Fest godteri til melisglasuren.
-
Trinn 9
Montering: Sett tre-etasjene sammen og de vil lime seg sammen på et par minutter med litt glasur mellom lagene .
-
Trinn 10
Mal for pepperkakertreet