Pepperkaketre med melisglasur | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Pepperkaketre med melisglasur

Pepperkaketre med melisglasur

3.9 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
44 planlagt
Pepperkaketre med melisglasur
Planlegger du å lage pepperkakehus med barna. Hvorfor ikke også prøve et alternativ, pepperkaketre? Vi garanterer suksessen!

Antall personer

6 voksne
6 barn

Ingredienser

Deig

0.3 ss
Nellik, malt
0.5 ss
Ingefær, malt
0.5 ss
Kardemomme, malt
1 ss
Natron
2 stk
Egg
250 gr
Sukker
1 ss
Kanel, malt
0.3 ss
Sort pepper
250 gr
Smør
700 gr
Hvetemel

Til montering

3 stk
Eggehviter
1 ss
Sitronsaft
0.5 kg
Melis
300 gr
Sukker til montering

Melisglasur

1 stk
Eggehvite
1 ss
Sitronsaft
280 gr
Melis

Pynt

300 gr
Diverse godteri som seigmenn, nonstop, smågodt etc.

Slik gjør du

Trinn 1

Lag en mal i papir på det pepperkaketreet du vil bygge.

Trinn 2

Kok opp sukker og sirup og kok i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta sukkeret av platen og avkjøl sukkeret i 5 minutter før krydder tilsettes. Bland sammen og tilsett natron. Dette bruser litt. Ha alt i en blandemaskin og tilsett smør, egg og mel litt etter hvert.

Trinn 3

La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig. Ta den ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie og la deigen avkjølen/hviles i kjøleskap til neste dag.

Trinn 4

Varm ovnen til 180 grader varmluft.

Trinn 5

Kjevle ut deigen til 5 mm og skjær ut juletreetasjer etter de malene du har tegnet.

Trinn 6

Legg ”treet” på bakepapir og så på et stekebrett. Stek treetasjene ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til pent brune. Avkjøl på rist

Trinn 7

Melisglasur: Bland alle ingrediensene sammen.

Trinn 8

Montering: Lag «lim». Det sterkeste som «monteringslim» er varm karamell. Bruk hansker så dere ikke brenner dere. Smeltet mørk kokesjokolade eller melisglasur kan også brukes. Varm sukkeret i stekepanne til lysebrunt og legg litt karamell mellom treetasjene. Sett treetasjene sammen og de vil lime seg sammen på et par minutter.

Trinn 9

Pynt treet med siktet melis blandet med eggehvite og sitronsaft i det mønsteret du ønsker. Fest godteri til melisglasuren.

Trinn 10