Rødbetesjokoladekake

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smør en kakeform. Sett ovnen til 180 grader varmluft. Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern. La rødbetene ligge i en sikt med kjøkkenpapir for å få vekk litt væske. Du kan godt presse litt.
-
Trinn 2
Smelt smør. Ta smøret av platen og legg sjokoladebiter i smøret til de smelter.
-
Trinn 3
Pisk eggedosis av egg og sukker. Visp inn sjokoladesmøret. Tilsett siktet hvetemel, bakepulver og salt. Rør forsiktig inn og vend inn rødbeter.
-
Trinn 4
Ha røren over i formen og stek midt i ovnen i ca. 35-40 min. Sjekk med en fyrstikk eller trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
Tips!
Server gjerne kaken med pisket krem eller iskrem.