Rødbetesjokoladekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Rødbetesjokoladekake

Rødbetesjokoladekake

4.0 i snitt
Rødbetesjokoladekake
Du liker gulrotkake, ikke sant? Det er ikke noe i veien med å bruke andre rotfrukter i kakebaking. Sjokolade og rødbeter er en kombo du bør teste!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

250 gr
Rødbeter, rå
200 gr
Mørk sjokolade
3 stk
Egg
200 gr
Sukker
200 gr
Smør
200 gr
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smør en kakeform. Sett ovnen til 180 grader varmluft. Skrell rødbetene og riv dem fint på et rivjern. La rødbetene ligge i en sikt med kjøkkenpapir for å få vekk litt væske. Du kan godt presse litt.

  2. Trinn 2

    Smelt smør. Ta smøret av platen og legg sjokoladebiter i smøret til de smelter.

  3. Trinn 3

    Pisk eggedosis av egg og sukker. Visp inn sjokoladesmøret. Tilsett siktet hvetemel, bakepulver og salt. Rør forsiktig inn og vend inn rødbeter.

  4. Trinn 4

    Ha røren over i formen og stek midt i ovnen i ca. 35-40 min. Sjekk med en fyrstikk eller trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.

Tips!

Server gjerne kaken med pisket krem eller iskrem.