Sjokoladefondant | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sjokoladefondant

3.8 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
7 ingredienser
121 planlagt
Sjokoladefondant
En saftig sjokoladefondant med flytende kjerne. Denne lager du på kun 20 minutter og vil garantert imponere gjestene.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Egg
135 gr
Mørk sjokolade
1 ss
Melis til pynt
140 gr
Sukker
120 gr
Smør
45 gr
Hvetemel
1 ss
Smør til formene

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Avkjøl litt.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Bland inn smør- og sjokoladeblandingen. Sikt inn mel i blandingen og rør.

Trinn 3

Smør 6 små former med smør. Sørg for å smøre fra bunnen og oppover kantene. Fordel kakerøren.

Trinn 4

Stek sjokoladefondant på 200 grader i ca. 10 minutter, til kantene har satt seg.

Trinn 5

Server med en gang, enten rett fra formen eller vend forsiktig kaken ut på en tallerken. Dryss gjerne litt melis over til pynt.

TIPS!

Sjekk kaken underveis med en gaffel eller grillpinne, da steketid kan variere med stekeovn og størrelse på kakeform. Server gjerne med is, krem eller rømme.