Rullekake med nugattikrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Rullekake med nugattikrem

Rullekake med nugattikrem

4.0 i snitt
Rullekake med nugattikrem

Rullekake er enkelt å lage, og denne med nugattikrem og karamelliserte hasselnøtter er lett å bli glad i. La barna bli med å bake.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Egg
2 ss
Kakao
2 dl
Sukker
50 gr
Smør, smeltet
2 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ss
Solsikkeolje, til bakepapiret

Nugattikrem

1 stk
Egg
150 gr
Nugatti eller nutella
150 gr
Smør, mykt
100 gr
Melis

Karamelliserte hasselnøtter

100 gr
Hasselnøtter
50 gr
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett ovnen på 190 grader varmluft. Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 minutter. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kakao og sikt i eggedosisen. Bland godt sammen.

 2. Trinn 2

  Smør et bakepapir med solsikkeolje, og legg på et stekebrett. Hell på kakerøren. Fordel så du får 1 cm tykkelse. Stek kaken i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt.

 3. Trinn 3

  Ta ut av ovnen. Legg kaken på et håndkle og ta av bakepapiret. Avkjøl kaken under et annet klede, slik at kaken ikke blir tørr og stiv. Når kaken er kald, tas det øverste håndkleet bort.

 4. Trinn 4

  Lag Nugatti- eller Nutellakremen. Ha mykt smør i en bolle med melis og egg. Pisk i 5 minutter til en luftig krem. Tilsett myk Nugatti eller Nutella i kremen.

 5. Trinn 5

  Karamelliserte nøtter: Ha sukker i en kjele eller panne og smelt på middels varme til det blir brunt, men ikke brent. Tilsett hasselnøtter. Stek med sukkeret i 2 minutter. Hell nøttekaramellen på smurt bakepapir og avkjøl i minst 15 minutter. Grovhakk hasselnøttene og dryss på toppen av nugattikremen.

 6. Trinn 6

  Bre 2/3 av nugattikremen utover kaken. Rull kaken sammen ved å bruke det underste håndkleet. Rull den tett sammen og sett kaken i kjøleskapet. Smør oversiden med resten av kremen når kaken har satt seg.

 7. Trinn 7

  Dryss karamelliserte, hakkede hasselnøtter over. Del i rullekaken i ca. 2 cm tykke skiver ved servering.

TIPS

Klassikeren rullekake også kalles Swissroll. Franskmennene har også sin variant, Buche de Noël.