Pavlova

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Start med marengsen. Sett ovnen på 140 grader varmluft. Vask bolle og visp godt med sitronsaft og tørk. Skill eggehviten fra eggeplommene. Ha i eggehvite og salt i bollen. Pisk i to minutter til eggehvitene begynner å bli luftig. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker kraftig i syv minutter. Når marengsen er luftig, tilsetter du maisenna og pisker i ett minutt til.
-
Trinn 2
Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen utover, ca. 20 x 30 cm. Marengsen skal være ca. 3 cm høy.
-
Trinn 3
Stek marengsen i 1 ½ time, da skal den være hard på utsiden og myk inni. Avkjøl. Marengsen kan også stå i ovnen med døren åpen over natten, for å slippe ut fukt.
-
Trinn 4
Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp 4 dl melk med sukker, vaniljefrø og resten av vaniljestangen.
-
Trinn 5
Ha eggeplommer, maisenna og resten av melken i en bolle, og rør godt slik at maisennaen blandes inn. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen og rør godt. Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring til det tykner. Ta ut vaniljestangen.
-
Trinn 6
Legg gelatinplater i kaldt vann i tre minutter. Klem ut vannet og bland gelatinplatene med den varme vaniljekremen. Dekk med plastfolie og sett kaldt, gjerne i kjøleskap over natten. Vaniljekremen må være helt kald før den blandes med pisket kremfløte.
-
Trinn 7
Pisk kremfløten med en håndmikser. Bland halvparten med vaniljekremen. Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose, og bruk den til å pynte kaken med.
-
Trinn 8
Legg marengsen på et fat, og dekk kaken med vaniljekrem, krem og friske bær.
TIPS
Har du dårlig tid kan du bruke ferdig vaniljekrem til denne oppskriften. Husk å rengjøre bolle og visp godt når du jobber med marengs, da blir resultatet best.