Pavlova | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pavlova

4.3 i snitt
Pavlova
En himmelsk god pavlova som egner seg godt til våren og sommerens selskaper. Her har vi toppet marengsbunnen med nydelig hjemmelaget vaniljekrem og masse friske bær.

Velg antall personer

Voksne
10
Barn
0

Ingredienser

5 stk
Eggehviter
2 ts
Sitronsaft
2 ts
Maizena
0.3 ts
Salt
275 gr
Sukker

Vaniljekrem

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Eggeplommer
35 gr
Maizena
3 stk
Gelatin
4 dl
Kremfløte
500 gr
Jordbær
200 gr
Blåbær
100 gr
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Start med marengsen. Sett ovnen på 140 grader varmluft. Vask bolle og visp godt med sitronsaft og tørk. Skill eggehviten fra eggeplommene. Ha i eggehvite og salt i bollen. Pisk i to minutter til eggehvitene begynner å bli luftig. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker kraftig i syv minutter. Når marengsen er luftig, tilsetter du maisenna og pisker i ett minutt til.

 2. Trinn 2

  Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen utover, ca. 20 x 30 cm. Marengsen skal være ca. 3 cm høy.

 3. Trinn 3

  Stek marengsen i 1 ½ time, da skal den være hard på utsiden og myk inni. Avkjøl. Marengsen kan også stå i ovnen med døren åpen over natten, for å slippe ut fukt.

 4. Trinn 4

  Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp 4 dl melk med sukker, vaniljefrø og resten av vaniljestangen.

 5. Trinn 5

  Ha eggeplommer, maisenna og resten av melken i en bolle, og rør godt slik at maisennaen blandes inn. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen og rør godt. Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring til det tykner. Ta ut vaniljestangen.

 6. Trinn 6

  Legg gelatinplater i kaldt vann i tre minutter. Klem ut vannet og bland gelatinplatene med den varme vaniljekremen. Dekk med plastfolie og sett kaldt, gjerne i kjøleskap over natten. Vaniljekremen må være helt kald før den blandes med pisket kremfløte.

 7. Trinn 7

  Pisk kremfløten med en håndmikser. Bland halvparten med vaniljekremen. Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose, og bruk den til å pynte kaken med.

 8. Trinn 8

  Legg marengsen på et fat, og dekk kaken med vaniljekrem, krem og friske bær.

TIPS

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig vaniljekrem til denne oppskriften. Husk å rengjøre bolle og visp godt når du jobber med marengs, da blir resultatet best.