Rullekake med jordbærkrem

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen til 175 grader varmluft. Pisk egg og sukker til eggedosis. Kle en bakeplate med bakepapir.
-
Trinn 2
Sikt hvetemel og bakepulver i eggedosisen og vend inn uten å miste så mye luft i eggedosisen. Spre røren utover bakepapiret. Sett bakeplaten midt i ovnen i ca. 10-14 minutter. Legg et bakepapir på benken. Strø sukker på. Ta ut kaken. Avkjøl noen minutter og legg overflaten på kaken på sukkeret. Vær forsiktig så kaken ikke brekker. Legg en fjøl eller et kaldt stekebrett på toppen for å holde kaken flat.
-
Trinn 3
Lag jordbærkrem: Fjern stilk og del jordbærene i biter (omtrent som en sukkerbit). Strø over sukker. Bland sammen. Pisk kremfløte stivt. Vend inn jordbær.
-
Trinn 4
Løsne forsiktig papiret på kaken. Du skal ha langsiden i front. Bre jordbærkremen utover. La det være igjen et par cm på øverste langside (den lengst fra deg) som ikke har krem. Begynn å rulle kaken (nedenfra) så stramt du får til uten at kremen tyter ut. Skjøten skal ligge ned så kaken ikke “spretter” opp.