Hopp til innhold

Suksessterte med mandelbunn

4.8 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
96 planlagt
Suksessterte med mandelbunn

En klassisk suksessterte skuffer sjelden. Med en frisk og gul eggekrem, og en perfekt balansert mandelbunn, blir det kjapt stemning rundt bordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

150 gr
Mandler eller andre nøtter
1 ss
Maizena
3 stk
Eggehviter
3 stk
Eggeplommer
1 dl
Yoghurt naturell
1 ts
Vaniljesukker
30 gr
Mandler, hakket til pynt
150 gr
Melis
1 ss
Smør (smøring av rund springform)
1 ss
Hvetemel (meling av springform)
75 gr
Sukker
100 gr
Mykt smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader med over- og undervarme. Mal mandlene med en mandelkvern, eller kjør til fint støv i foodprosessor. Bland mandelmelet med melis og maisstivelse.

Trinn 2

Stivpisk eggehvitene og bland med mandelmelet til en seig masse. Smør en rund springform med mykt smør og dryss på hvetemel som fordeles ut over kantene på formen. Fyll formen med blandingen og stek kaken i 20 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 3

Lag kremen. Ha eggeplommer, yoghurt, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Rør mens den varmes opp og begynner å tykne. Når kremen tykner, ta den ut av bollen og over i en annen og avkjøl. Når kremen er romtemperert – ca. 20–22 grader – rør inn mykt smør.

Trinn 4

Smør kremen på avkjølt mandelbunn, og pynt med hakkede mandler.

TIPS

Kremen kan raskt forvandles til mokkakrem ved å ha i sterk kaffe og litt smeltet sjokolade.