Suksessterte med mandelbunn
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader med over- og undervarme. Mal mandlene med en mandelkvern, eller kjør til fint støv i foodprosessor. Bland mandelmelet med melis og maisstivelse.
-
Trinn 2
Stivpisk eggehvitene og bland med mandelmelet til en seig masse. Smør en rund springform med mykt smør og dryss på hvetemel som fordeles ut over kantene på formen. Fyll formen med blandingen og stek kaken i 20 minutter. Avkjøl på rist.
-
Trinn 3
Lag kremen. Ha eggeplommer, yoghurt, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Rør mens den varmes opp og begynner å tykne. Når kremen tykner, ta den ut av bollen og over i en annen og avkjøl. Når kremen er romtemperert – ca. 20–22 grader – rør inn mykt smør.
-
Trinn 4
Smør kremen på avkjølt mandelbunn, og pynt med hakkede mandler.
TIPS
Kremen kan raskt forvandles til mokkakrem ved å ha i sterk kaffe og litt smeltet sjokolade.