Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Eple Enkel eplekake med mandler

Enkel eplekake med mandler

3.4 i snitt
Enkel eplekake med mandler
Lyst på en enkel eplekake med masse smak? Denne saftige og smakfulle eplekaken med mandler passer perfekt enten du vil lage den i langpanne, rund form, eller som muffins. Dette er en enkel eplekake-oppskrift som passer for alle – og kanskje blir det verdens beste eplekake hos deg også!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

250 gr
Mandler
100 gr
Melis
3 stk
Egg
100 gr
Sukker
100 gr
Mykt smør
2 ts
Bakepulver
1.5 dl
Hvetemel
1 ss
Smør, til formen
2 ss
Hvetemel, til formen
3 stk
Epler, syrlige
50 gr
Mandler, grovhakkede
1 ts
Kanel, malt
1 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme. Kjør mandler og melis fint til mandelmel i en blender eller foodprosessor.

  2. Trinn 2

    Tilsett egg, sukker, mykt smør, bakepulver og hvetemel og kjør til en jevn slett masse. Smør en ca. 25 cm. springform med mykt smør. Dryss hvetemel i den smurte formen. Drei på formen slik at melet fester seg til smøret.

  3. Trinn 3

    Ha i kakerøren, og fordel jevnt utover. Skrell eplene og del i båter. Stikk eplebåtene ned i kakerøren. Dryss toppen av kaken med grovhakkede mandler, malt kanel og sukker.

  4. Trinn 4

    Stek kaken i 45 min. og avkjøl. Serveres lunken, og gjerne med pisket krem ved siden av.