Enkel eplekake med mandler | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Eple Enkel eplekake med mandler

Enkel eplekake med mandler

3.6 i snitt
Tidsbruk 65 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Enkel eplekake med mandler
Lag denne enkle og smakfulle eplekaken med mandler. Ekstra god blir den hvis du bruker norske epler, enten fra hagen og eller fra butikken. Denne oppskriften kan også lages som muffins.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

250 gr
Mandler
100 gr
Melis
3 stk
Egg
100 gr
Sukker
100 gr
Mykt smør
2 ts
Bakepulver
1.5 dl
Hvetemel
1 ss
Smør, til formen
2 ss
Hvetemel, til formen
3 stk
Epler, syrlige
50 gr
Mandler, grovhakkede
1 ts
Kanel, malt
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme. Kjør mandler og melis fint til mandelmel i en blender eller foodprosessor.

Trinn 2

Tilsett egg, sukker, mykt smør, bakepulver og hvetemel og kjør til en jevn slett masse. Smør en ca. 25 cm. springform med mykt smør. Dryss hvetemel i den smurte formen. Drei på formen slik at melet fester seg til smøret.

Trinn 3

Ha i kakerøren, og fordel jevnt utover. Skrell eplene og del i båter. Stikk eplebåtene ned i kakerøren. Dryss toppen av kaken med grovhakkede mandler, malt kanel og sukker.

Trinn 4

Stek kaken i 45 min. og avkjøl. Serveres lunken, og gjerne med pisket krem ved siden av.