Enkel eplekake med mandler

Lag denne enkle og smakfulle eplekaken med mandler. Ekstra god blir den hvis du bruker norske epler, enten fra hagen og eller fra butikken. Denne oppskriften kan også lages som muffins.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
4
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme. Kjør mandler og melis fint til mandelmel i en blender eller foodprosessor.
Trinn 2
Tilsett egg, sukker, bakepulver og hvetemel til en jevn slett masse. Smør en ca. 25 cm. springform med mykt smør. Dryss hvetemel i den smurte formen. Drei på formen slik at melet fester seg til smøret.
Trinn 3
Ha i kakerøren, og fordel jevnt utover. Skrell eplene og del i båter. Stikk eplebåtene ned i kakerøren. Dryss toppen av kaken med grovhakkede mandler, malt kanel og sukker.
Trinn 4
Stek kaken i 45 min. og avkjøl. Serveres lunken, og gjerne med pisket krem ved siden av.