Lun eplekake med mandler
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeoven til 170 °C varmluft.
-
Trinn 2
Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. (Istedenfor kransekakemasse kan du bruke 200 g mandler som males eller kjøres fint i en blender sammen med 200 g sukker.)
-
Trinn 3
Tilsett så én og én spiseskje med mykt smør og visp godt inn. Visp inn ett og ett egg. Ha tilslutt i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen til en jevn røre.
-
Trinn 4
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i eplebåter på ca. 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel. Ha kakerøren i en smurt og strødd kakeform og dytt eplebåtene ned i røren.
-
Trinn 5
Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.