Hopp til innhold

Lun eplekake med mandler

Ingen vurderinger
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
124 planlagt
Lun eplekake med mandler
Denne eplekaken får en særegen sødme fra marsipan og dette gir en deilig kontrast til de friske, norske eplene. Den god og saftig dessert!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

250 gr
Kransekakemasse
4 stk
Egg
600 gr
Epler, syrlige
100 gr
Mandler
100 gr
Sukker
200 gr
Smør, mykt
100 gr
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeoven til 170 °C varmluft.

Trinn 2

Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. (Istedenfor kransekakemasse kan du bruke 200 g mandler som males eller kjøres fint i en blender sammen med 200 g sukker.)

Trinn 3

Tilsett så én og én spiseskje med mykt smør og visp godt inn. Visp inn ett og ett egg. Ha tilslutt i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen til en jevn røre.

Trinn 4

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i eplebåter på ca. 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel. Ha kakerøren i en smurt og strødd kakeform og dytt eplebåtene ned i røren.

Trinn 5

Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.