Lun blåbærpai

Blåbær hører høsten til. Enten du plukker friske bær i skogen, eller kjøper dem i butikken, smaker de ekstra godt i denne saftige blåbærpaien.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader. Rull ut paideigen i en paiform. Stikk huller i deigen med en gaffel.
Trinn 2
Rør sammen sukker, salt, kanel og maizena. Vend blåbærene inn og hell fyllet over i paiformen. Sett i kjøleskapet.
Trinn 3
Skjær 2 cm tykke strimler av den andre paideigen med en pizzaskjærer. Ta ut paien fra kjøleskapet og lag et klassisk paimønster der du legger på strimlene i et rutemønster.
Trinn 4
Pensle paien med pisket eggeplomme. Stek den midt i ovnen i 20 minutter. Senk deretter temperaturen til 180 grader og stek videre i 40 minutter til paien er gyllen. La paien kjøles ned, og server med vaniljeis eller pisket krem.