Lun blåbærpai | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Pai Lun blåbærpai

Lun blåbærpai

3.2 i snitt
Lun blåbærpai
Blåbær hører høsten til. Enten du plukker friske bær i skogen, eller kjøper dem i butikken, smaker de ekstra godt i denne saftige blåbærpaien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2
Paideig
30 gr
Maizena
1 ss
Sitronskall, finrevet
900 gr
Blåbær (ferske eller frosne)
1 stk
Eggeplomme
120 gr
Sukker
0.3 ts
Kanel
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader. Rull ut paideigen i en paiform. Stikk huller i deigen med en gaffel.

  2. Trinn 2

    Rør sammen sukker, salt, kanel og maizena. Vend blåbærene inn og hell fyllet over i paiformen. Sett i kjøleskapet.

  3. Trinn 3

    Skjær 2 cm tykke strimler av den andre paideigen med en pizzaskjærer. Ta ut paien fra kjøleskapet og lag et klassisk paimønster der du legger på strimlene i et rutemønster.

  4. Trinn 4

    Pensle paien med pisket eggeplomme. Stek den midt i ovnen i 20 minutter. Senk deretter temperaturen til 180 grader og stek videre i 40 minutter til paien er gyllen. La paien kjøles ned, og server med vaniljeis eller pisket krem.