Hopp til innhold

Lun blåbærpai

2.1 i snitt
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
186 planlagt
Lun blåbærpai

Blåbær hører høsten til. Enten du plukker friske bær i skogen, eller kjøper dem i butikken, smaker de ekstra godt i denne saftige blåbærpaien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2
Paideig
30 gr
Maizena
1 ss
Sitronskall, finrevet
900 gr
Blåbær (ferske eller frosne)
1 stk
Eggeplomme
120 gr
Sukker
0.3 ts
Kanel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader. Rull ut paideigen i en paiform. Stikk huller i deigen med en gaffel.

Trinn 2

Rør sammen sukker, salt, kanel og maizena. Vend blåbærene inn og hell fyllet over i paiformen. Sett i kjøleskapet.

Trinn 3

Skjær 2 cm tykke strimler av den andre paideigen med en pizzaskjærer. Ta ut paien fra kjøleskapet og lag et klassisk paimønster der du legger på strimlene i et rutemønster.

Trinn 4

Pensle paien med pisket eggeplomme. Stek den midt i ovnen i 20 minutter. Senk deretter temperaturen til 180 grader og stek videre i 40 minutter til paien er gyllen. La paien kjøles ned, og server med vaniljeis eller pisket krem.