Smuldrepai med eple og karamell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Smuldrepai med eple og karamell

Smuldrepai med eple og karamell

4.0 i snitt
Smuldrepai med eple og karamell
Epler, rosiner og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. Lag denne smuldrepaien og smak selv!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Epler

6 stk
Epler
2 ss
Smør til ildfast form
4 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
50 gr
Rosiner
1 stk
Sitron, saft

Crumble

150 gr
Smør
150 gr
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Bakepulver
0.5 stk
Egg

Lys karamell

150 gr
Sukker
1 dl
Fløte
1 dl
Vann

Server med

3 dl
Rømme

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Hell det over i formen og fordel jevnt. Smuldre sammen alle ingrediensene til crumble med fingrene og fordel den over eplene. Stek i ovn ved 200°C i 25 minutter til det er gyllent.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen på 200°C. Skjær eplene i båter, fjern kjernene. Smør en ildfast form med kaldt smør. Ha epler, sukker, rosiner og sitronsaft i en kjele. Kok i 5 minutter slik at eplene begynner å bli møre.

  3. Trinn 3

    Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i vannet. Sett straks på lokk og trekk kjelen til side. La stå i 5 minutter. Ha i fløten og kok til tyktflytende karamell – ca. 5 minutter med koking.

  4. Trinn 4

    Hell karamellen over eplene i formen. Server gjerne med pisket rømme, fløte eller vaniljeis.