Eplemuffins og salt karamell
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Eplemuffins: Rør mykt smør og sukker hvitt med en mikser. Miks inn ett og ett egg.
Bland sammen det tørre og vend det inn i røren med en slikkepott. Vend inn rømme til slutt.
-
Trinn 2
Fyll røren i muffinsformer, knapt 3⁄4 fulle, ca. 12 muffinsformer eller færre hvis du bruker store former.
Kutt eple i terninger eller halve skiver, gjerne med skall, og stikk noen biter ned i hver muffin.
Stek ved 200 ̊C i ca 12-15 minutter, til de er gylne.
Ved servering, åpne dem litt og legg en teskje salt karamellsaus i hver.
-
Trinn 3
Salt karamellsaus: Ha vann og sukker i en kjele, smelt på middels varme til sukkeret får en lys og gyllen farge. Unngå å røre i sukkeret mens det smelter.
Ta kjelen av platen og rør inn det ternede smøret.
Sett deretter kjelen tilbake på varmen og rør inn kremfløten til du har en glatt og fin saus.
Avslutt med å røre inn saltet.
TIPS
Serveres gjerne lunkne.