Hopp til innhold

Eplemuffins og salt karamell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
180 planlagt
Eplemuffins og salt karamell

En kombinasjon av salt og søtt som rett og slett gjør muffinsen totalt uimotståelig!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Eplemuffins

2 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
2 ss
Rømme
2 stk
Epler
150 gr
Mykt smør
150 gr
Sukker
150 gr
Hvetemel
2 ts
Bakepulver

Salt karamellsaus

1 dl
Kremfløte
0.5 dl
Vann
2 dl
Sukker
50 gr
Meierismør i terninger
1 ts
Maldonsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Eplemuffins: Rør mykt smør og sukker hvitt med en mikser. Miks inn ett og ett egg.

Bland sammen det tørre og vend det inn i røren med en slikkepott. Vend inn rømme til slutt.

Trinn 2

Fyll røren i muffinsformer, knapt 3⁄4 fulle, ca. 12 muffinsformer eller færre hvis du bruker store former.

Kutt eple i terninger eller halve skiver, gjerne med skall, og stikk noen biter ned i hver muffin.

Stek ved 200 ̊C i ca 12-15 minutter, til de er gylne.

Ved servering, åpne dem litt og legg en teskje salt karamellsaus i hver.

Trinn 3

Salt karamellsaus: Ha vann og sukker i en kjele, smelt på middels varme til sukkeret får en lys og gyllen farge. Unngå å røre i sukkeret mens det smelter.

Ta kjelen av platen og rør inn det ternede smøret.

Sett deretter kjelen tilbake på varmen og rør inn kremfløten til du har en glatt og fin saus.

Avslutt med å røre inn saltet.

TIPS

Serveres gjerne lunkne.