Pannekaker med karamell og sjokolade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pannekaker Pannekaker med karamell og sjokolade

Pannekaker med karamell og sjokolade

4.6 i snitt
Pannekaker med karamell og sjokolade
Pannekaker fylt med melkesjokolade og salt karamell er deilig som dessert. Ikke hold tilbake på kosen med denne enkle pannekakerøren.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pannekakerøre

3.5 dl
Melk
2 stk
Egg
1.5 stk
Moden banan
1 klype
Salt
225 gr
Hvetemel

Ekstra

100 gr
Melkesjokolade

Salt karamell

1 dl
Kremfløte
100 gr
Hakkede valnøtter
100 gr
Sukker
4 ss
Vann
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Kremostglasur

250 gr
Kremost
1 ss
Sitronsaft
200 gr
Melis
100 gr
Romtemperert smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Pannekaker med salt karamell og melkesjokolade: Pisk sammen egg, melk og salt. Tilsett hvetemel og pisk til alle klumper er borte. La røren stå i 10 minutter før du steker tynne pannekaker. Før du tar pannekaken av pannen strør du sjokolade og karamell over, brett den i to og la den smelte før den serveres varm.

 2. Trinn 2

  Salt karamell: Bland sammen sukker og vann i en kjele. Kok opp uten å røre. La la koke til sukkeret blir til en gylden karamell. Du kan vende på kjelen, men ikke rør! Ha så i smør. Nå kan du røre. Hell i kremfløten, litt av gangen. Rør inn salt og la småkoke i 2-3 minutter. Sil karamellen og rør inn valnøttene. Avkjøl.

 3. Trinn 3

  Pannekakerøre: Bland enkelt og greit alle ingrediensene sammen med en stavmikser eller i en blender til du får en røre som er klumpfri. Stek tynne pannekaker og avkjøl dem. Du kan nå lage kremostglasuren.

 4. Trinn 4

  Kremostglasur: Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen til en myk krem. Det vil kanskje bli litt melissøl men det er jo halve moroa.

 5. Trinn 5

  Sette sammen kaken: Legg en pannekake på et fat og smør to ss kremostfrosting over. Legg en pannekake over igjen og smør på med nye 2 ss kremost. Fortsett slik til alle pannekakene er stablet oppå hverandre. Hell nøttekaramellen over toppen og la det gjerne dryppe litt ned langs siden. Avslutt med et par klyper salt over kaken.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/