Pannekaker med karamell og sjokolade
![Pannekaker med karamell og sjokolade](https://www.rema.no/wordpress/wp-content/uploads/2019/10/REMA1000-remano-pannekaker-med-karamellsaus-6.jpg)
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pannekaker med salt karamell og melkesjokolade: Pisk sammen egg, melk og salt. Tilsett hvetemel og pisk til alle klumper er borte. La røren stå i 10 minutter før du steker tynne pannekaker. Før du tar pannekaken av pannen strør du sjokolade og karamell over, brett den i to og la den smelte før den serveres varm.
-
Trinn 2
Salt karamell: Bland sammen sukker og vann i en kjele. Kok opp uten å røre. La la koke til sukkeret blir til en gylden karamell. Du kan vende på kjelen, men ikke rør! Ha så i smør. Nå kan du røre. Hell i kremfløten, litt av gangen. Rør inn salt og la småkoke i 2-3 minutter. Sil karamellen og rør inn valnøttene. Avkjøl.
-
Trinn 3
Pannekakerøre: Bland enkelt og greit alle ingrediensene sammen med en stavmikser eller i en blender til du får en røre som er klumpfri. Stek tynne pannekaker og avkjøl dem. Du kan nå lage kremostglasuren.
-
Trinn 4
Kremostglasur: Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen til en myk krem. Det vil kanskje bli litt melissøl men det er jo halve moroa.
-
Trinn 5
Sette sammen kaken: Legg en pannekake på et fat og smør to ss kremostfrosting over. Legg en pannekake over igjen og smør på med nye 2 ss kremost. Fortsett slik til alle pannekakene er stablet oppå hverandre. Hell nøttekaramellen over toppen og la det gjerne dryppe litt ned langs siden. Avslutt med et par klyper salt over kaken.