Berry Crumble / smuldrepai
En enkel og nydelig dessert stappfull av deilige, friske bær som toppes med pisket krem eller vaniljeis. Perfekt å servere når du får gjester eller vil kose deg litt ekstra i sommer.
Velg antall personer
Voksne
8
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha bærene i en ildfast form og strø over sukker, maizena og revet sitronskall. Bland godt.
-
Trinn 2
I en bolle har du i brunt sukker, mel, havregryn, vaniljeekstrakt, salt og smør og gna det godt sammen til det blir en smuldrete blanding. Fordel over bærene.
-
Trinn 3
Stek på 180 grader med over- og undervarme i ca. 30 min eller til toppen er gyllen.
-
Trinn 4
Server mens den er varm og topp med vaniljeis eller pisket krem.
Tips!
Når du river sitronskall skal du kun bruke det ytterste gule skallet. Det bleke under er bittert.
Pisk krem av 3 dl fløte og 1 ss sukker. Ha i noen dråper vanilje om du ønsker det.
Prøv også